5 Ocak Stad’ında olduğu gibi bir takım gizli ellerin yeşil katliamına hazırlandığını ifade eden Özgür, “Adana’nın çiğerine hançer saplanmak isteniyor” dedi. 
Fatih Özgür, açıklamasına şöyle devam etti: 
“O bölge, içeride 5 Ocak stadına dek, “Seyhan Vadisi Rekreasyon Alanı” olup, Atatürk’ün emriyle Adana’nın ilk “İmar Planını” yapan Alman Mimar Jansen de bu vadinin yapılaşmaya açılmamasını öğütlemiş idi.
“Galleria” projesine karşı çıkılması da, “Seyhan vadisinde yapılaşma olmamalı” duyarlılığından idi, sonra bu ilke nehrin karşı kıyısında da delindi ve devam ediyor.
TOKİ ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 5 Ocak Stadı ve çevresinde yapacağı Kente/Yeşile karşı cinayetten farksızdır.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığının re’sen plan yapması, kanuni yetkiyi aştı; teşebbüs yargıdan dönecektir. Zira “Re’sen İmar Planı yetkisi” münhasıran: 1)Toplu Konut, 2) Afet hallerinde verilmiş; Oysa 5 Ocak olayında kanunun aradığı iki halden hiç biri yok!
Bu acı yüreklerde taptaze iken şimdi de, Devlet eliyle, Büyükşehir Belediyesi vasıtasıyla Galeria’dan Kuzeye, Seyhan kıyısında 30 dönüm yeşil/park alanına (BŞB Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait alan) kıyılıyor.
Seyhan kıyısındaki bu geniş yeşil alanda, yıkılacak Menderes Spor Salonu yerine “Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, “Gençlik ve Spor Merkezi” yapmak istiyor.
Kapalı Spor Salonunu yıkıp yerine AVM yaparken, nehir kenarında yeşil alana da Spor Salonu yapılmak isteniyor.”
Uzmanlara göre nehir kıyısında yeşil alana spor salonu projesi, mimari bakımdan, teknik olarak sakıncalı olduğu kadar hukuken de mesnetsiz ve yasalara aykırı olduğunu savunan CHP Seyhan belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Fatih Özgür, açıklamasını şöyle tamamladı: 
“Bu 30 dönüm yeşil alanda, % 50 oranında yani 15.000 metrekare kapalı alana imar izni verilmek isteniyor. 2) Bölgede böylece yok edilecek yeşil alan yerine ikame olunarak “yeşil alan” yapılacak yer yok. 3)Bu yerde inşaat projesine Büyükşehir Belediye Meclisinin verdiği BİR YIL İZNİN süresi, doldu. Bu nedenle izin süresi dolduktan sonra yapılan plana dayalı inşaat ruhsatı vermenin de “Yasal Zemini” yoktur. İnşaata girişilirse, dava edildiğinde - ki TMMOB ve plana Meclis aşamasında muhalefet edenlerce dava açılacağı açıklandı- inşaat yargı kararıyla durdurulmaya mahkumdur. 4) Bu proje rahatlıkla, nehir kıyısı yerine başka yerde hayata geçirilebilir. Spor Merkezinin nehir kıyısında olmasında teknik bir zaruret yoktur. 
Ayrıca bu alınan kararın yanlışlığını ortaya koyan iki başka yön daha var, şöyle: 1) Menderes Kapalı Spor Salonu, aslında, “kendi döneminin mimari örneğidir” Bu nedenle “Koruma” altına alınması gerekirken yıkılması bir başka “San’at ve Kültür Cinayeti” olur. 2) Nehir kıyısındaki yeni Spor Merkezine nazaran, çok daha az masrafla modernize olunabilecek “Menderes Spor Salonunu” yıkıp yerine yenisini yapmak, Ülkenin “Kıt Kaynaklarının” açıkça ve hovardaca “İsrafıdır” Ayrıca Yıkılacak Menderes Spor Salonu “Kamuya tahsisli” iken o alanda “Ticari” bina (AVM ya da Rezidans) yapmak dahi Yasaya aykırıdır. 
Değerli Adanalılar emin olsun; böyle anlamsız ve gereksizlikler, CHP Yönetimindeki Belediyelerde olmayacaktır. Şimdi yapılmak istenene de karşı çıkacağız.”