Fatih Özgür, katı atık bedellerinin hak sahiplerine ödenmesine ilişkin Seyhan belediyesi Meclis başkanlığına yazılı bir dilekçe ile başvuru yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Özgür, katı atık bedel tahsilatının yargı kararı ile iptal edildiğini hatırlatarak şunları söyledi:

“İdari yargının verdiği ‘Yürütmeyi durdurma kararları’ uyulması gereken nitelikte kararlardan olup, ayrıca ‘bütünşehir yasası’ denilen değişikliklerle 5216 ve 5393 sayılı yasalardaki değişikliklerle, ilçe belediyelerimizin gelirlerinin de yüzde 30 oranında arttırıldığı, belediye Meclisi’nin 02-09-2013 birleşiminde bizzat Seyhan belediye Başkanı Azim Öztürk tarafından açıklanmıştır. Buna göre esasen yasa hükmü olup, iadesi gereken, iptal öncesi alınan katı atık bedellerinin hak sahiplerine iadesi, Belediye bütçesinde bir sıkıntı da yaratmayacaktır. Bunun içindir ki Seyhan’da oturan ve yürütmesi durdurulup iptal edilen ‘Katı atık bedeli’ ödeyen yurttaşlara, bu ödedikleri bedellerin ödenmesinde bir sakınca ve engel bulunmadığı açıkça görülmektedir.”