CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı ve Meclis üyesi Fatih Özgür, Adana’ya yakışır, daha modern balık toptancı halinin yapılması gerektiğini bildirdi.

Saydam Caddesi ile Obalar caddesinin bitiştiği alan da yıllardır faaliyet gösteren balıkçı esnafını ziyaret eden Özgür, burada esnafın sorunlarını dinledi. Karataş ve Yumurtalık’da çıkan balığın tüm Türkiye’ye buradan dağıtıldığına dikkat çeken Özgür, “ Ne var ki bu iç ihracatın yaşanmasına rağmen, Adana’da modern bir perakende ve toptancı balık pazarı bulunmamakta.  Bu mevcut belediyelerin ayıbıdır. Balık baştan kokmuştur” dedi. Partisi’nin kendisini Belediye Başkan adayı göstermesi halinde Balıkçı esnafının sorunun çözümü için harekete geçeceğini ifade eden CHP Seyhan Belediye Başkan aday adayı Fatih Özgür, “Esnafımızın daha steril ve modern bir ortamda satış yapabileceği perakende ve toptancı hali Seyhan’a bizim dönemimizde kavuşacak” diye konuştu.

SEYHAN BELEDİYE BAŞKANINI DAHA GÖRMEDİK

Yaklaşık 40 yıldır burada faaliyet gösteren balıkçı esnafı ise, Büyükşehir ve Seyhan Belediyesi’nden dertli. Bu zamana kadar Seyhan Belediye Başkanını görmediklerini anlatan esnaf, “Bir güne olsun bizi ziyaret etmedi, sorunumuzu dinleyip, çözüm üretmedi. Tüm olumsuz koşullara rağmen burada Adanalıya hizmet vermek için çalışıyoruz. Gidin Ankara’ya, İzmir’e,  Bursa’ya  böyle bir balık pazarı göremezsiniz” dediler.