GENÇLERİMİZ MİLLİ SERVETLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Meselenin yalnızca bir ağaç meselesi olmadığını, artık gençlerin çevreye daha duyarlı olduğunu, memlekette yapılan bütün yanlışlıkların karşısında duracaklarını ve gerekli mücadeleyi vereceklerini ifade ettiklerini söyleyen Öztanrıöver,” Bu gençler ve duyarlı yurttaşlarımız millet için, ulusumuz için, Cumhuriyetimiz için, bütünlüğümüz için, Atatürk devrimleri ve memleketin bütün değerlerini koruyacaklarının mesajını vermişlerdir. Bundan sonra memleketi yönetenlerde, belediyeleri yönetenlerde bu duyarlılığı göz önüne alıp, ona göre davranmalıdırlar” 

 

Seçilmeleri halinde Çukurova ilçe’yi çevre dostu bir ilçe haline dönüştürmek istediklerini belirten Öztanrıöver,”İlçemizde yaşayan halkımızın yaşamlarını kolaylaştırıp daha mutlu olabilecekleri bir yaşam tarzı sunalım istiyoruz. Bunu yaparken bu işin eğitimini almış kişilerin yani Çevre Mühendisleri Odasının mutlaka aktif rol alması gerektiğine inanıyoruz. Çukurova genç bir ilçe, bu potansiyeli yönetebilme imkânını bulursak, sizlerle birlikte çok güzel projeler üreteceğimizi biliyoruz. Çukurova ilçesinde 3 kuşağın buluşabileceği meydanlar yapmak istiyoruz. Özellikle çevre bilinci yüksek gençlerimizin fikirlerine açık olacağız. Hayata geçireceğimiz bütün projelerin ‘çevre dostu’ projeler olmasına özen göstereceğiz. Çukurova ilçesinde yapılacak yeni mimari projelerde çevre doğallığının tahrip edilmesine müsaade etmeyeceğiz. İlçemizdeki doğal güzelliklerin yapısını bozmadan halkımızla kucaklaştıracağız” diye konuştu.

 

KONTROL MEKANİZMALARIYLA İŞLER DÜZELİR

Öztanrıöver’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek seçilmeleri halinde Çukurova ilçede gördüğü eksikliklerin giderilmesini isteyen Çevre Mühendisleri Odası Adana Bölge Temsilcisi Kenan Doğan, “Bir ova’da yaşamamıza rağmen düz ilerlemesi gereken yollar çarpık kentleşmeden dolayı sağa sola kıvrılıyor, garip bir yapıda. Binaların konumları aynı değil. Çukurova ilçesi dahil kaldırımlar işgal altında. Engelli ve yaşlılar kaldırımlarda rahat yürüyemiyor. Çukurova’da üst ve alt geçit yok. Kentin dokusuna, yapısına hangisi uygunsa onun yapılması lazım. Çukurova’da bir de meydan yok. Çukurova ilçe aslında buna yapı olarak da, bilinç olarak da uygun. İnsanların kültürel anlamda besleneceği bir yer yok, tiyatro salonu yok. Çevresel sıkıntılara değinecek olursak birçok yerde arıtma tesisi yok. Hava kirliliği sosyal yardımlaşmanın dağıttığı kükürt içeriği yüksek, yanma verimi düşük kömürlerden dolayı çok yüksek safhada ve insanın sağlığını bozacak nitelikte. Bunlar belediyelerin kontrol mekanizma ve çalışmalarıyla düzelecek işler. Şu an Çukurova belediyesinde bir çevre mühendisi çalışıyor bu sayının artması belediyecilik açısında çok önem arz ediyor. Başkan olursanız bunları sizden talep ediyoruz” diye konuştu.