HALKIMIZ CUMHURİYETİNE SAHİP ÇIKIYOR

Seçim çalışmaları kapsamında JMO Adana Şube Yönetimini ziyaret eden ederek çalışmaları hakkında bilgi aktarıp, ülke gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan 24. Dönem CHP Milletvekili Adayı CHP Çukurova Belediye Başkan A. Adayı Ziraat Yüksek Mühendisi Murat Öztanrıöver,”Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti hiç bir kuruma ve makama emanet etmeyip, “halka” emanet etmiştir. Halkımızda şu günlerde tehlikede olduğunu düşündüğü Cumhuriyetine her zamankinden daha duyarlı bir şekilde sahip çıkmıştır” diye ifade etti.



SEÇİM YAKLAŞINCA GÖRÜNTÜ DEĞİŞTİ

Cumhuriyetine sahip çıkmaya çalışan yurttaşların, memleketin dört bir yanında anlaşılmaz kısıtlamalar ve anlamsız yasaklamalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Öztanrıöver, ”Cumhuriyet Bayramını kutlamakta zorluk yaşayan AKP ve başbakan, Marmaray açılışını özellikle 29 Ekim’e getirmiş ve bu arada Cumhuriyet Bayramını da kutluyor gibi yapmıştır. Başbakan geçtiğimiz yıl, farklı bahanelerle ne 23 Nisan da, ne 29 Ekim de, nede 10 Kasımda Anıt Kabir’e çıkmamıştır. Ve bu alışkanlığı devam ettirebilmek için tören protokolünde değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikle, Cumhuriyet kurulduğundan beri gerçekleştirilen geleneklerimiz de ortadan kalkmıştır. Bu değişikliklerle Cumhurbaşkanın, başbakan ve genelkurmay başkanının anıtkabir ziyaretleri kaldırılmaya çalışılmıştır. Bundan sonra 23 Nisanda Anıtkabire milli eğitim bakanlığından bir heyet,19 Mayıs törenlerinde ise gençlik ve spor bakanlığından bir heyet çıkacaktır. Ancak secimler yaklaşınca her zaman olduğu gibi bazı hedefleri erteleyen ve duyarlı vatandaşların tepkisiyle karşı karşıya kalmak istemeyen başbakan, anıtkabire çıkıp Cumhuriyete sahip çıkıyor görüntüsü vermiştir. Seçim yaklaşınca her zaman olduğu gibi görüntü değişmiştir. Ama yıllardır aynı senaryoları yaşayan halk bunlara kanmayıp, iradesini sandıkta gösterecektir ” diye konuştu.



BELEDİYELERDE JEOTEKNİK, JEOLOJİK BİRİMLER KURULMALI

Yönetim Kurulu Üyeleri İsmail Ergan, Meltem Akdoğan, Mustafa Kemal Mengeloğlu ve Jeoloji Mühendisi Dr. Hatice Aysan Duran’ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) Adana Şube Başkanı Dr. Mehmet Tatar, “Belediyelerimize çevreye ve çevre dokusuna duyarlı olan, çevrenin dokusunu bozmayacak, ziraat topraklarını yerleşime açmayacak Çukurova İlçemizin yaşanabilir bir kent olabilmesi için çalışacak bir başkan arıyoruz. Siyasal iktidarın son çıkardığı yasalar doğrultusunda işinin ehli olmayan kişiler zemin etüdü yapabiliyor. Oysa zemin etütleri son derece duyarlı yapılmalıdır. Belediyelerde jeoteknik, jeolojik etüt birimleri yok. Aday olur seçilirseniz belediyenizde gerekli jeoteknik, jeolojik etüt birimleri mutlaka kurunuz ve yerleşime açılacak yerlerde veya parsel bazındaki zemin etütlerinde bu işin eğitimi almış jeoloji mühendislerini istihdam ettirip, denetlemeleri düzenli yaptırırsanız, doğal afetlerde yaşanacak acıların önüne geçmiş olursunuz. Belediyelerde jeoloji mühendisleri kesin olarak istihdam ettirilmeli hayati önem taşıyan zemin etütleri bu mühendislerin elinden geçmelidir. Bu anlamda çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” dedi.