Öztok, “Milletimiz Cumhuriyet rejimi ile kazandığı değerleri, toplum hayatının vazgeçilmez unsuru olarak görmüş, karşılaştığı sorunları da Cumhuriyet'e olan bağlılığı sayesinde birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı bilmiştir” dedi. 
MHP Adana Milliyetçi Hareket Partisi Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, mesajında özetle şunları söyledi: 
“Cumhuriyetimiz dili, bayrağı, marşı ve başkenti, temel nitelikleri ile ülkesi ve milletiyle bölünemez bütünlüğü ifade etmektedir. Bu nedenle bu değerlerimizin sonsuza kadar korunacağının unutulmaması gerekmektedir. Ulu Önderimiz Atatürk'ün kuruduğu çağdaş, demokratik ve laik Cumhuriyetimizi son sonsuza kadar yaşatmak en asli görevimizdir. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu duruma baktığımızda Cumhuriyetimizin tüm kazanımları yok edilmek istenmektedir. Türk Milleti olarak buna asla izin vermeyeceğimizin bilinmesini isterim. Türk Milleti var oldukça Cumhuriyetimiz ve Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkeleri sonsuza dek yaşayacaktır.  
Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha anıyor Cumhuriyet Bayramımızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.”