Adana’nın Yüreğir İlçesi Cumhuriyet Mahallesi, Sanayi Çarşısı içinde bulunan Umut Dayanışma Engelliler Derneği’ni ziyaret eden, Başkan Sevim Eyrisakal ve üyelerle görüşen MHP Adana milletvekili aday adayı Cahit Öztok, onların sorunlarını dinledi.

Dernek Başkanı Sevim Eyrisakal, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sorunlarını anlattı. Eyrisakal, mevcut binalarının kendileri için son derece verimsiz olduğunu belirterek,”Sanayi sitesi içinde bulunmamız nedeniyle sıkıntılarımız var. Akşam 17.00’dan burası sessiz oluyor ve pek kimse kalmıyor. Dolayısıyla bizler sıkıntı yaşıyoruz. Geçmişte yerel seçimler öncesinde gelenlerin dernek binasının değiştirilmesi, iyileştirilmesi, asansör yapılması konusunda söz vermelerine rağmen yapmadılar. İlginizi bekliyoruz.”dedi.


MHP Adana milletvekili aday adayı Cahit Öztok, Türkiye genelinde Engelliler İdaresi Başkanlığı'nca yapılan araştırmaya göre, nüfusun yüzde 12,29'unu engelliler oluşturduğuna dikkat çekerek,” Bu oranın yüzde 9.70'ini süreğen hastalığı olanlar, yüzde 2,58'ini ise ortopedik, görme, işitme, dil ve konuşma ile zihinsel engelliler oluşturuyor. Bu nedenle engelli vatandaşlarımızın sorunlarını yakından biliyorum. Şayet aday olup seçildiğim takdirde sizlerin meclisteki sesiniz ve sorunlarınızın takipçisi olacağım. Her zaman sizlerle birlikte hareket edeceğim. Bundan şüpheniz olmasın. “diye konuştu.