Seçim çalışmalarını ara vermeden ve hızlı bir şekilde sürdüren Öztok, memleketi Kozan’ın köylerine çıkarma yaptı. Beraberinde MHP Kozan İlçe Başkanı Nihat Atlı ve partililerle birlikte Zerdali, Aydın, Damyeri, Tepeçikören, Tılan, Kamışoba, Hacıbeyli, Acarmatraş ve Ilıca köylerine giden Cahit Öztok, burada köylüler tarafından coşkuyla karşılandı. 

MHP Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, buralarda yaptığı konuşmada iktidara yüklendi. 13 yıldır ülkeyi yönetenlerin başta ekonomi olmak üzere, eğitimde, sağlıkta ve özellikle dış politikada sınıfta kaldığını belirten Öztok, “Kendi istikballeri uğruna her şeyi göze alan hükümet, ülkemizi uçuruma doğru sürüklemektedir. 7 Haziran seçimi sonrası yaşanan gelişmeleri siz değerli hemşehrilerim yakinen takip ettiniz. AKP hiçbir parti ile koalisyon kurma niyetinde değildi. Bir algı operasyonuyla MHP’yi suçlamak istediler. Sanki koalisyon kurulamayışının sorumlusu MHP’ymiş imajı vermeye çalıştılar. Dolmabahçe’de PKK’nın Meclis’teki uzantısı ile buluşup onların 10 maddelik uzlaşma protokolünü imzalayanlar bizim 4 maddemizi kabul etmediler. Yandaş medya bunu çarşaf çarşaf haber yaparak, MHP’nin koalisyona ‘hayır’ dediğini yazdı. Ama gerçek çok geçmeden gün yüzüne çıktı” diye konuştu. 

Son aylarda yaşanan terör olaylarına da değinen Cahit Öztok, “AKP iktidarının başlattığı açılım sürecinin, aslında ihanet süreci olduğunu herkes tarafından görüldü. 7 Haziran’dan sonra birileri düğmeye bastı ve terör yine kendini gösterdi son iki ay içinde 170’e yakın asker ve polisimizi şehit verdik. Hani analar ağlamayacaktı, terör belası bitecek, barış gelecekti. Şehit gelmeyecekse, analar ağlamayacaksa evlatlar öksüz kalmayacaksa 400 değil 550 milletvekili onların olsun. Milliyetçi Hareket Partisi olarak 1 Kasım’da önce yüce Allahın izni ile ve değerli vatandaşlarımızın oylarıyla iktidara geldiğimizde terör belasının kökünü 400 saatte kazıyacağız” dedi. 

MHP iktidarında huzur ve istikrarın yeniden vücut bulacağını da ifade eden MHP Adana Milletvekili adayı Cahit Öztok, sözlerini şöyle tamamladı: 

“Bizim iktidarımızda işçinin, memurun, emeklinin, çiftçinin, esnafın,  kısaca toplumun tüm kesiminin yüzü gülecek. Çiftçimize mazot 1 lira 75 kuruş olacak, Gübre tohum, ilaç ve yem üzerindeki vergileri kaldıracağız. Buğday, mısır, pamuk, soya ve bir çok ürün için fiyat garantisi verilecek. Ecrimisil uygulamasından kaynaklanan sorunlar giderilecek, vatandaşlarımızın mağduriyetleri giderilecek. Asgari ücret net bin 400 lira olacak, asgari ücretten vergi alınmayacak, asgari ücretlilere büyükşehirlerde aylık 100 lira ulaşım desteği verilecek. Yıllık ortalama 700 bin kişiye iş imkanı sağlanacak, Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında bin 400 lira emekli destek ödeneği verilecek, emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetleri giderilecek. Yine vatandaşlarımızın aldığı sosyal yardım ve destekler devam edecek. Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı ‘Hilal Kart’ verilecek. Engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya, ağır engelli aylığı 600 liraya çıkartılacak. Gazilerimize 3 bin 600 günde emekli olma hakkı verilecek. Üniversite giriş sınavı kaldırılacak. Atanmayı bekleyen öğretmenlerimizin atamaları kademeli olarak yapılacak. Öğretmenlerimizin ek göstergesi 3 bin 600’e çıkartılacak. Sağlık hizmetlerinde alınan ek ücret ve katılım payı kaldırılacak.”