Milliyetçi Hareket Partisi Adana 4.  sıra Milletvekili adayı Cahit Öztok, 1 Kasım seçimlerinden sonra iktidara gelmeleri halinde Türkiye’nin kanayan yarası olan Taşeronluk sisteminin tarih olacağını kaydetti. 
Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Cahit Öztok, MHP Milletvekili adayı İbrahim Sezer ile birlikte Türk-İş 4. Bölge Temsilciliğini ziyaret etti. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ve Türk-İş’e bağlı Sendika başkanları tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Öztok ve Sezer, seçim çalışmaları ve partilerinin seçim bildirgesi hakkında bilgi verdiler. 
1 Kasım seçiminde halkın teveccühü ile iktidara gelmeleri halinde çalışma hayatında önemli projeleri hayata geçireceklerini belirten MHP Milletvekili adayı Cahit Öztok,”Kamuda çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğini giderecek, liyakati ve başarıyı esas alan bir ücret sistemi oluşturulacak. Ücretlerin sadece enflasyon oranındaki artışı dikkate alan bir anlayışla belirlenmesi yerine, çalışanların ekonomik büyümeden pay alacağı şekilde belirlenmesi sağlanacak. Net asgari ücret, asgari geçim standardı düzeyi dikkate alınarak 1400 liraya yükseltilecek. Hane halkı geliri asgari ücret tutarını geçmeyen asgari ücretlilere, belirlenecek büyük şehirlerde 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecek. Asgari ücretten vergi alınmayacak, ücretlilerin asgari ücret kadar geliri vergi dışı bırakılacak” dedi. 
2002 yılında AK Parti’nin iktidara gelmesiyle özellikle kamu ve özel sektörde taşeron sisteminin hızla yayıldığını, günümüzde yüz binlerce taşeron işçinin oldukça kötü şartlarda, sağlıksız ortamlarda çalışarak evine ekmek götürmeye çalıştığını ifade eden Cahit Öztok, şunları kaydetti: 
“ Partimizin iktidarında köleliği andıran işçi çalıştırma düzenine son vereceğiz.  Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıt dışılığı ve kuralsızlığı tetikleyen, insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan, çalışma hayatının dengelerini bozan işçi çalıştırma düzenine son vereceğiz. Taşeron işçilerinin artan sorunları çözüme kavuşturulacak, çalışma şartları ve ücretleri acilen iyileştirilecek, iş güvencesi, yıllık ücretli izin, fazla mesai ücreti, kıdem tazminatı gibi hakları güvence altına alınacaktır. Kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçirilecek. Geçici ve mevsimlik işçilerin mağduriyeti giderilecek.”
Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar ise, yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gülnar, “1 Kasım seçimlerinin önemini herkes gibi bizde biliyoruz. Umarız iyi bir seçim sonucu çıkar, Bu vesile ile sizlere seçim çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.