Öztürk projeleri yerinde inceledi

Kozan Belediye Başkanı Musa Öztürk geçtiğimiz günlerde yapımına başlanan  “Kozan Belediyesi “Sosyal Yaşam Merkezi Projesi” temel atma öncesinde inşaat çalışmalarını yerinde inceledi.

Şevkiye Mahallesi’nde üç dönüm alanda yapımına başlanan İki milyon bütçeli Çukurova Kalkınma Ajansı destekli proje çalışmalarını yerinde inceleyerek bu hafta temel atılacak proje ile ilgili yetkililerden inşaatın son durumu hakkında bilgi alan Kozan Belediye Başkanı Başkan Öztürk, “Biz hizmette varız. Kozan’ımıza hizmetleri ardı ardına yapacağımıza bundan beş sene önce taahhütte bulunduk. Bugün yapımına başlanan bu hizmette onlardan bir tanesidir. Çukurova Kalkınma Ajansı’ndan dört projemiz geçmiş olup bu yapılan ise dördüncüsüdür. Biz bu projeleri farklı bölgelere yapmaktayız ki vatandaşlarımız yapılan hizmetlerden faydalanabilsin. Bilindiği üzere AB destekli Hayat Boyu Eğitim Merkezi’ni Aglıboğaz Mahallesi’ne yapmıştık. Bugün ise Şevkiye, Cumhuriyet ve Çanaklı mahallelerine hitap eden bir noktaya
yapıyoruz ki bu bölgede ikamet eden vatandaşlarımız da çok maksatlı bir yaşam merkezi olan bu projeden faydalanabilsin.” dedi.

“50 BAYANIMIZ KOBİLERDEN DESTEK ALARAK İŞYERİNİ AÇTI”

Başkan Öztürk, “Burası bittiğinde bir iş merkezi olacak, pastaneler üretimini burada yaptıracak. El işleri gelişecek. Hanımefendiler çocuğuyla geldiyse kreşi olacak. Buradan sertifikasını alan kobilerden aldığı destekle işini kuracak. Ya da burada ürettiğini satışa sunarak direk olarak gelir elde edecek. Giyim atölyeleri açarak hanımları meslek sahibi yapmak istiyoruz ki, artık erkeğin eline bağımlı kadın kalmasın. Benimde üç kızım var. İkisi evli biri bekar olup erkeğine karşı ekonomik olarak bağımlı değildirler. Ben onları öyle yetiştirdim. Bu proje örnek olacak. Kadın da ayakta durmasını öğrenecek. Bu vesileyle ekonomik bağımsızlığına kavuşacak. Buradaki projede bunların numunelerinden birisi olacak. Bizler batı batı diyoruz. Batı nedir. Biz batının iyi taraflarını almamız gerekir. Bayanlarında bir hanımefendi olduğu, bir iş kadını olduğu buralarda göre göre öğrenecekler. Öğrendiklerini de gelecek kuşaklara aktaracaklar. Burayı da ona göre dizayn ediyoruz. Ağlıboğaz da açmış olduğumuz kursta bin hanımefendi belgesini aldı. En az 50 kişi kobilerden destek alarak işyerini açtı. Ayaklarının üzerinde durmaktadır. Bunları bizim çoğaltmamız lazım. Artık hayat müşterek. Erkek çalışacak kadın çocuklara bakacak. Öyle bir şey yok hep beraber çalışacağız.” Diye konuştu.

“KOZAN’IMIZI YENİ PROJELERLE BULUŞTURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İddialı konuşmayı sevmediğini kaydeden Başkan Öztürk, “İddialı konuşmayı fazla seven bir kişi değilim. Ama Kozan bu sene üç tane ödül aldı. Yılın belediye başkanı seçildik. Hiçbir belediyeye iller bankası kredi vermedi. Kozan çalışmıyor demesinler. Herkes aklını başına toplasın. 30 milyon kredi aldık. Merak etmesinler parayı da alıp cebimize koymadık. Bu tip projeler yapacağız. Kozan için ileriki günlerde de hangi projeleri hayata geçireceğimizi tek tek söyleyeceğim. Bu krediler oradan düşecek. Kozan Belediye Sarayı yapacağım. Çünkü şu belediye binasından ben utanıyorum Kozanlı da utanıyor. Yeni bir belediye binası Kozan’a yakışır. Yollar, parklar yapımı hızla devam edecek. Altyapıyı elhamdülillah belirli bir noktaya getirdik. İnşallah şu büyükşehir yasasından da kurtulursak Kozan’ın su şebekesini
değiştireceğiz. Kozan’ın her tarafı su dolu maalesef yazın bazı mahallerimiz su sıkıntısı çektiler. Bundan da hicap duydum.  Varlık içerinde yokluk çekiliyor. Bu beceriksizlikten kaynaklanıyor. Kozan gibi yerde susuzluk olur mu” dedi.

Çalışmayı yapan yüklenici firma sahibi müttehit Özden Acar, “Hava şartlarının iyi gitmesi halinde çalışmanın Mart ayının sonunda bitirmeyi hedeflediklerini” söyledi.

Başkan Öztürk, “Bir kısmını Çukurova kalkınma Ajansı’ndan alıyor, bir kısmını da belediye olarak kendi bütçemizden destekliyoruz. Onun için belediyenin az kısıtlı imkanlarına rağmen sinekten yağ çıkararak çalışıyoruz. Bu 130 bin kişiye harcanan para şimdiden benden yana helal olsun. Feda olsun. Burası da hayırlara vesile olsun. Bu projeleri hazırlayan Ahmet Korkut kardeşimize ve ekibine de Kozan Belediyesi adına tebrik ediyorum.” Dedi.

Başkan Öztürk, “Bu ülke müreffeh olacaksa muasır medeniyetler seviyesini yakalayacaksak hep beraber yakalayacağız. Onun için durmak yok çalışmaya devam. Bunlarda o işlerin küçük birer numunesidir. Kozan’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.