VURAL KÖSE / GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ


MEMNUNİYETSİZLİK ANKET SONUCUNA DA YANSIDI

Seyhan Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2013’te belediye sınırlarında ikamet eden yurttaşların belediyenin hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek amacıyla yaptırdığı anketten çıkan sonuç, Azim Öztürk’ün yönetiminden duyulan memnuniyetsizliğin de bilimsel bir göstergesi oldu. Anketteki soruları yanıtlayan Seyhanlıların dörtte birinin “Hizmet yok, yetersiz çalışma” yanıtını verdiği ankette, belediyenin en başarılı bulunan hizmetleri ise park ve dinlenme alanları oldu. Bunu cenaze hizmetleri, yol ve kaldırım çalışmaları izledi.

 

YEREL SEÇİMLER İÇİN YAPTIRILMIŞ

Seyhan Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporuna göre belediye, geçen yıl ilçe sınırları içinde ikamet eden yurttaşların belediye hizmetlerinden memnuniyetini ölçmek için iki farklı anket yaptırdı. Anketlere yanıt veren yurttaşlar için “seçmen” ifadesinin kullanılması anketlerin 30 Martta gerçekleştirilen yerel seçimlere yönelik yapıldığı izlenimini doğurdu. Adana’nın en önemli sorunlarının sorulduğu ilk ankete verilen yanıtlar içinde ilk sırayı yüzde 17,9 ile altyapı, yüzde 14 ile yıl ve kaldırım, yüzde 12,6 ile işsizlik aldı. Bu yanıtları sırasıyla trafik, ulaşım, temizlik, bakımsızlık, elektrik, bu faturaları, çevre kirliliği ve çarpık kentleşme izledi.

 

EN ÇOK “HİZMET YOK, YETERSİZ ÇALIŞMA” YANITI VERİLDİ

Ankete katılan seçmenlere Seyhan Belediyesi’nin başarılı bulunan hizmetleri de soruldu. Bu soruya verilen 7 bin 681 yanıtın yüzde 2,3’ünü “sorun yok memnunum”, yüzde 8,5’ini de “bilmiyorum” yanıtı oluşturdu. Verilen yanıtlarda ilk sırayı ise yüzde 26,2 oranıyla “hizmet yok, yetersiz çalışma” aldı. Seyhan Belediyesi’nin en başarılı bulunan hizmetleri ise yüzde 14,6 ile park ve dinlenme alanları, yüzde 9,4 ile cenaze hizmetleri ve yüzde 5,9 ile yol ve kaldırım çalışmaları takip etti.

 

SEYHANLI DA KENTSEL DÖNÜŞÜM İSTİYOR

Belediyenin çalışmalarına ilişkin faaliyetlerin değerlendirilmesi ve kentsel dönüşüm hizmetlerinden duyulan memnuniyetin ölçülmesi ile yeni kentsel dönüşüm alanlarının belirlenmesine yönelik olarak yaptırılan ikinci ankette de seçmenlere Adana’nın en önemli sorunları soruldu. Bu ankete verilen yanıtlarda ise ilk sırayı yüzde 35,8 ile “işsizlik/istihdam sorunları” aldı. “Kentsel dönüşüm projesinin yaşadığınız yerde uygulanmasını ister misiniz” sorusuna yüzde 78,3 oranında “evet” yanıtı verilirken, katılımcıların yüzde 82’isi Seyhan Belediyesi’nin başlatacağı kentsel dönüşümü destekleyeceğini söyledi.