7 Temmuz'da kuruluşunu tamamlayan partinin Adana Kurucu İl Başkanı olan Avukat Adil Paşa, 29 kişilik İl yönetimiin tamamlandığını, hızla ilçe örgütlerini kurmaya başladıklarını belirterek, "Türkiye'nin merkezi olmaya aday partimiz, her seviyede şeffaflığı beimseyen yeni bir siyaset anlayışı ile yola çıktı. Katılımı ve uzlaşıyı esas alan, dışlamayan birleştiren bir örgütlenme ve siyaset anlayışı ile hareket edeceğiz" dedi.

Merkez Parti Adana İl Örgütü'nde görev alanların büyük çoğunluğunun ilk kez siyasi bir partiye üye olduğunu kaydeden Paşa, "Yönetim kurulumuzda yer alan isimler profesyonel siyasetçi anlayışından uzak kişilerden oluşmaktadır. Kısa sürede ilgi ve çekim merkezi olan partimizin kamuoyunda tanındıkça Türkiye'nin ihtiyaçlarına cevap veren ve özlenen bir siyasi oluşum olduğu fark edilecektir. Tüm siyasi görüşlere ve toplumsal kesimlere eşit mesafedeyiz. Türkiye'nin büyük bir uzlaşı ve barışa ihtiyacı var. İnsanlarımızın farklılıklarını kabul ederek birbirlerini yeniden anlamalarına ihtiyacımız var.Türkiye bu kadar gerginliği taşıyamaz." diye konuştu.

Paşa şöyle devam etti:

"Özellikle son yıllarda kamplaştırılan, ötekileştirilen, aldatılan, kandırılan ve dışlanan insanımızın talepleri çerçevesinde, her kesimi kucaklamayı amaç edindik. siyaset sadece ülkemize ve insanlığa hizmet için yapılmalıdır. böyle bir zihniyet devrimi oluşumu olan Merkez Parti siyaseti yeniden yapılandıracak. ‘Siyaset” şimdiye kadar; bölme, yozlaştırma, yalan, iftira, şahsi menfaat ve kültürel dejenerasyon idi. Alevi-sünni, Türk-Kürt, laik-anti laik, sağ-sol… bütün ayrıştırmaları ortadan kaldırmak için geliyoruz."

İL MERKEZİ HAZIR

Merkez Parti Adana İl Başkanlığının Reşatbey Mahallesi 62028 sokak Ditaş Apt.A Blok Asma kat No:5 Seyhan/Adana (5 Ocak Stadyumu yanı ziraat bankası karşısı) adresinde hizmet vereceği bildirildi.

MEP ADANA İL YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

ADİL PAŞA, YUSUF ŞEN, UFUK MAZI, MEHMET İZLEMEK, HAKAN ERDOĞAN, RAMAZAN ŞENGÜL, KENAN SARIYILDIZ, BURAK TAŞTEKİN ,HÜSEYİN ÇALIŞKAN, KÜRŞAT GÜLNERMAN, MULLA ÖZYİĞİT,  ATİLLA YEŞİLYURT, ÖZGÜR OZAN UZUN, TAHSİN  ÇORUK, ÖZGÜR KARAKOYUNLU, TUFAN BOYDAĞ, SALİM BÜYÜKKAYA, ATA ÇAĞLAYAN, NADİR VURANKAYA, UĞUR BUĞRA TANIR, OSMAN TURHAN ÖZCAN, SERMİN AĞAN, ÇAĞLAYAN SANRI, BÜNYAMİN KAMER ÇUKUROVA, HÜSEYİN GENÇ, MAHİR ŞAFAK, CUMALİ FIRAT, AYŞE CİNGÖZ ARPAĞ, MEHMET EZGÜ,