Türkiye partisine katıldığı ilk günden itibaren inançla, sabırla, karalılıkla, yılmadan, bıkmadan Türkiye davasının mücadelesi için yol arkadaşlarıyla birlikte mücadele ederek kadının gücünü, yalnız olmadığını ortaya koymaya çalıştığını, en verimli, en pozitif, çalışmaları ortaya çıkarabilmek için çaba harcamaya çalıştığını, Türkiye Partisinde kadın kollarının seçkin bir yer tuttuğunu ve  bundan dolayı tüm çalışma arkadaşlarını tebrik ederek kutlayan Türkiye Partisi Adana milletvekili Aday Adayı Pempe Gündoğdu,” Son günlerde cereyan eden siyasi, sosyal, hukuki gelişmeleri hep birlikte yakından takip etmekteyiz. Türkiye önemli günlerden geçiyor, önemli olaylar yaşıyoruz. Bu olayları Türkiye Partisi zaviyesinden, partimizin bakış açısından değerlendirmek ve yorumlamak zorundayız. Son haftalarda tutuklanan ve gözaltına alınan gazeteciler gündemin bir numaralı maddesi haline gelmiştir. Hiç bir dava ülkeyi böylesine ayrıştırmadı.
Türkiye Partisi olarak ilk günden itibaren söylüyoruz. Biz çetelere karşıyız, mafya ya karşıyız, faili meçhullere karşıyız, darbelere karşıyız. Tam demokrasiden yanayız, sivil toplumdan yanayız. Siyaset sivilleştikçe, ülkede demokrasi kökleştikçe bu ülkenin mutlu olacağına, huzurlu olacağına, küresel rekabette başarılı olacağına inanıyoruz, bunun mücadelesini veriyoruz. Bu nedenle Ülkeme ve Yaşadığım şehre hizmet etmek 12 Haziran 2011 seçimlerinde Türkiye Partisinden Milletvekili Aday Adaylığımı açıklıyorum. Başta Adanalı kadınlarımızdan ve tüm Adanalılardan destek bekliyorum” dedi.
Türkiye Partisinde bulunmanın bir erdem, bir cesaret, bir yüreklilik olduğunu söyleyen Gündoğdu, “Çünkü Türkiye Partisi’nde şu anda menfaat yok, ganimet yok, halkına karşı, insanına karşı duyarlı olanlar Türkiye Partisine katılıyor.
Ben Türkiye Partisine katılan kadınlarımızı, kardelen çiçeklerine benzetiyorum. Kardelen çiçekleri bütün çiçeklerin solduğu, bütün çiçeklerin öldüğü, yeryüzünün karlarla kaplandığı zaman, büyük zorluklar ve mücadeleler vererek çıkar.
Bembeyaz karların üzerinde bir çiçek görürseniz o kardelen çiçeğidir. Türkiye’de de siyasette haksız rekabetin yaşandığı özgür basının olmadığı, sivil toplum kuruluşlarının susturulduğu, herkesin‘telefonum dinleniyor mu acaba’ diye korktuğu bir dönemde yaşıyoruz. Sizler, aynı kardelen çiçekleri gibi Türkiye Partisini tercih ettiniz. Bu bir cesarettir bu bir erdemdir.
Ülkemizde bir söz vardır, biz Cumhuriyeti nasıl kurduk diye, Cumhuriyeti de kardelenler kurdu. İleride şöyle diyeceğiz; biz Türkiye Partisini nasıl kurduk diye!
Biz insanları şu veya bu diye ayırmıyoruz. Dindar Türk Kürt diye ayırmıyoruz. Bakın partimizin anelemin de tokalaşan eller var emeğin, dostluğun, barışın, simgesi eller Türkiye’nin aydınlık geleceğini birlikte inşa edeceğimizi umut ediyorum” şeklinde konuştu.