İSTER OKU
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, petrol istasyonu sahiplerinin sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı. TBMM Genel Kurulu’nda söz alan Tümer, 6455 sayılı Gümrük Kanunu’nun 20. maddesinde yapılan bir değişiklik nedeniyle Türkiye genelinde yaklaşık bin petrol istasyonu sahibinin aileleriyle birlikte mağdur olduğunu kaydetti.

KİRACININ SUÇU MÜLK SAHİBİNE!
Söz konusu kanun değişikliği gereğince, petrol istasyonu kiralayıp, kira döneminde ilgili kanunlarca belirlenen kurallara aykırı bir şekilde akaryakıt satışı yapan ya da kaçak akaryakıt satan işletmelerin, kovuşturmaya yer olmadığına dair karar ya da mahkeme kararı kesinleşinceye kadar geçici olarak kapatıldığını, bu süre içinde de söz konusu tesis için başka bir gerçek veya tüzel kişiye lisans verilemediği gibi lisans sahibine de idari para cezası verildiğini kaydeden Tümer, “Mülk sahibi bu cezayı ödemeden lisansa konu tesis için lisans alamıyor. Yani, kiracısının işlediği suç nedeniyle mülk sahibi cezalandırılıyor” dedi.

YÜZBİN MAĞDUR VAR!
Her birinde yaklaşık 10 kişinin çalıştığı göz önüne alındığında yaklaşık bin işletmede 10 bin çalışanın aileleriyle birlikte yaklaşık yüz bine yakın mağdur oluştuğunu kaydeden Tümer, hükümet yetkililerine seslenerek, “Bu adaletsizliğin ortadan kaldırılması için nasıl bir düzenleme yapmayı planlıyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

İSTER İZLE