Dr. Pişkin, ziyaretindeki konuşmasında,  aday olup belediye başkanlığını kazandığı takdirde Çukurova’da yaşayan vatandaşları ve tüm toplumu temsil eden meclisler oluşturacağını, bunların arasında emekliler meclisinin de olacağını vurguladı.

Pişkin, emeklilerin problemlerini ve bu problemlerin çözümlerini emekliler meclisinde müzakere edeceklerini belirtti.

Dr. Alper Pişkin, yalnız yaşayan veya yardıma muhtaç emeklilerimize çeşitli yaşamsal ve sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının temininde yardımcı olacaklarını, ayrıca emeklilerimiz için yılın belirli dönemlerinde, kısa ve yorucu olmayan gezi turları ve çeşitli etkinlikler düzenleyerek emeklilerin moral ve motivasyonlarını arttıracaklarını, onların hayata daha sıkı bir şekilde bağlanmalarına, yaşamaktan zevk alıp mutlu olmalarına gayret sarf edeceklerini söyledi.

 Projelerini anlattıktan sonra Dr. Alper Pişkin, Belediye Başkanlığı sırasında da bu tür ziyaretlerin ve buluşmaların sıklaşarak devam edeceğini, 7’den 70’e tüm Çukurovalılarla her zaman ve her ortamda buluşacağını belirterek; “Bundan önceki hizmet dönemlerimde olduğu gibi kapısı herkese açık bir idareci olacağım” dedi.

 Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Başkan Yardımcısı Ali Vuranay, Şube İdari Sekreter Yaşar Tekin, Mali Sekreter Sabit Bakıner, Eğitim Teşklat Sekreteri Mehmet Arslan ve çok sayıda  emeklilerin karşıladığı Alper Pişkin emeklilere  gösterdikleri büyük iğliden dolayı da teşekkür etti

 Türkiye Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek ise Dr. Alper Pişkin’in derneklerine yapmış olduğu ziyaretten dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını, Dr. Alper Pişkin’i uzun zamandır tanıdıklarını ve Adana’ya yapmış olduğu hizmetleri takdir ettiklerini ifade etti. İyiyürek, çıkmış olduğu hizmet yolunda  başarılar dileyerek, daha önceden hazırlamış olduğu emeklilerin sorunlarını içeren dosyayı Dr. Alper Pişkin’e teslim etti.

İyiyürek, ‘’Bu yıl başından itibaren sadece 2000 yılından önce emekli olan kişilere uygulanan intibakın bu sefer de2000-2007 yılları arasında emekli olanlara uygulanmasını’’ istediklerini bildirdi.