Son olarak Ceyhan, Yumurtalık ve Karataş ilçelerini ziyaret eden Prof.Dr. Ali TEKİN, ilk olarak CHP ilçe örgütlerini ziyaret etti. İlçe başkanlıklarında, ilçe başkanları, yöneticileri ve partililerle biraraya geldikten sonra ilçelerde esnaf ziyaretleri yaparak vatandaşlarla sohbet etti. Sıcak ortamda geçen ziyaretlerde Ali Tekin’in oldukça neşeli olduğu halk ve esnaflarla şakalaştığı gözlerden kaçmadı.

İç ve Dış Güvenlikle İlgili Olumsuz Gelişmeler Oluyor..

Uluslararası İlişkiler alanında uzman olan Prof.Dr.Ali TEKİN ziyaretleri sırasında gündemdeki ulusal ve bölgesel konuları değerlendirdi. Ali TEKİN ziyaretleri sonrasındaki izlenimlerini şu şekilde dile getirdi: “ son zamanlarda yaşanan olumsuz gelişmelerin halkımızda büyük bir tedirginliğe yol açtığını gördük. Suriye ve Irak'taki savaşlar ve bu savaşların Türkiye sınırlarını aşarak serpinti yapma ihtimali, hemşerilerimizi kara kara düşündürüyor. Çatışan tarafların hemen hepsiyle şu veya bu ölçüde akrabalıkları olan bölgemizin insanları, bölgede barış ve huzurun tesisi için Türkiye'nin olumlu bir rol oynamasını diliyor. Türkiye'nin güney komşularındaki gelişmelere yanlı yaklaşmasının, mezhep veya etnik temelde siyaset üretmesinin yanlış olacağına inanıyor.

Artan terör olayları da insanları umutsuzluğa sürüklüyor. Bu konuda hükümetin ne yaptığı ve ne yapmak istediğiyle ilgili soru işaretleri var. Çözüm süreciyle ilgili ılımlı yaklaşımlar giderek yerini büyük bir kızgınlığa bırakıyor. Kürt siyasetinin ve özellikle Demirtaş'ın geçen yaz cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde topladığı sempati, PKK'nın yeniden şiddet eylemlerine başvurması nedeniyle yer ile yeksan olmuş durumdadır.