Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı ve İl Kadın Kolları Başkanı Av. Rukiye Çinkılıç, yerel seçimlerde CHP tabanından gelen, CHP için mücadele eden, bilgili ve birikimli kadroların başaırılı olacağını belirtti.

Rukiye Çinkılıç, "Cumhuriyetimizi ve partimiz CHP'yi kuran Atatürk'ün değerlerine sahip çıkacağız. Emperyal güçlerin oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

Emperyal güçlerin bugün Kurtuluş yıllarından daha farklı bir yapılanmayla ülkemizin karşısına çıktığını vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Çinkılıç, "Millet olarak güçlü olmalıyız. Düşüneceğiz, üreteceğiz ve teknolojiyi yakından takip edeceğiz. Cumhuriyet kadınları olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Madem ki Atatürk 'Umudum gençler ve kadınlardadır' demiş, biz de ülke çıkarlarını korumak ve kollamak için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Halkımızın bilinçlenmesi için yoğun uğraş vereceğiz" diye konuştu.

 

"NÜFUSTA YÜZDE 50, SİYASETTE YÜZDE 50"

Siyasette cinsiyet eşitliğinin zorunlu olduğuna dikkati çeken Av. Rukiye Çinkılıç, şunları söyledi:

"Yereldeki çalışmalarımız halk için ve insan odaklı şekilde sürüyor. Kadın kolları ilçeleri tek tek geziyor. Kadınlarımızın ve gençlerimizin örgütlenme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Partimize, ilkelerine ve tüzüğümüze güveniyoruz. Yetişmiş kadrolarımız var. Bu kadrolarımız öne çıkacak ve partimiz Adana'da yerel seçimleri başarıyla noktalayacak. Yerelden başlayan iktidarımız genele yayılacak. Örgütümüzden çıkan isimlerle Adana'da önemli bir sonuç alacağız. Atatürk zamanında yün çoraplarını askerimize veren ve cephelere mermi taşıyan kadınlarımız Cumhuriyet'in kuruluş öncüleri olmuşlardır. Bugün de CHP çatısı altında Türkikye'nin kritik sürecini kadınlarımızın şahlanışıyla sona erdireceğiz. CHP, kadınların ve gençlerin gücüne inanan bir partidir. Nüfusta yüzde 50 oranındaki kadınların siyasette de yüzde 50 oranında temsil edilmesinden yanayız. Yaşamın her alanında tüm sorumluluk kadında iken siyasette kadın adının ön plana çıkmaması yanlıştır. Kadınlar olarak mücadele edeceğiz, örgütleneceğiz, kazanacağız. İstediğimiz görevlere mücadele ederek geleceğiz. Ne istediğimizi bilerek hareket edeceğiz. Birbirimize güç vereceğiz. Evini, işini yöneten kadınlar, siyasette ve yerel yönetimlerde de başarıyı yakalayacaktır. Atatürk'ün kızları mücadeleci ruhuyla başarılı olacaktır."

 

"PUDU HEPA YÖNETTİ, BUGÜN NEDEN OLMASIN?"

Milattan Önce (MÖ) 13. yüzyılda Adana'yı bir kadının (Pudu Hepa) yönettiğini anımsatan Av. Rukiye Çinkılıç, "Bugün neden olmasın" dedi. Hakkaniyetin kadının yaradılışında olduğuna işaret eden Av. Rukiye Çinkılıç, "Kadının eşit temsil edilmediği siyasette hakkaniyetten ve demokrasiden bahsedilemez. Anadolu'da 'ANA'lar dolu" diye konuştu.