Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Azm.Dr. Rıza Mete, işçiye verilen asgari ücretin geçim değil sürünme parası olduğunu ifade etti. CHP’nin seçim bildirgesinde asgari ücretin 2 bin 200 lira olarak açıklandığını hatırlatan Milletvekili Adayı Mete, “CHP’nin 2015’teki asgari ücretin bin 500 lira olacak vadini ilk başlarda eleştiren ve kaynak olmadığını seslendiren AKP daha sonra ücreti bin 300 liraya çıkardı. İşçiye emekçiye gelince kaynak yok diyen AKP, geçtiğimiz yıllarda da emekliye bayram ikramiyelerini eleştirmiş, bunlar ülkeyi batırmak istiyor demişti. Doların 5 liraya dayandığı alım gücünün düştüğü ülkemizde emekçilere verilen bin 600 liralık asgari ücret asla kabul edilemez. Devletin resmi rakamlarına göre açlık sınırı bin 900 liranın üzerinde iken asgari ücret nasıl bin 600 lira olur. Bunu hiç bir vicdan kabul edemez. Bu para yaşam ücreti değil ölmeden sürün ücretidir” diye konuştu.

EMEĞİN HAKKI VERİLMELİ

Emek sınıfının iktidarların arka bahçesi olmaması gerektiğini de savunan CHP Milletvekili Adayı Dr. Rıza Mete, geçim derdindeki emek sınıfının mutlaka sınıf bilinciyle birarada durması gerektiğini kaydetti.

12 Eylül sonrası sendikaların fonksiyonlarını kaybettiklerini, AKP iktidarı ile birlikte de iktidara yanaşma yarışına girdiğini ifade eden Mete, “Açlık sınırının altına ücret alan emekçiler haklarını istemeli. CHP iktidarında asgari ücret 2 bin 200 lira olacak. İktidarda CHP’de olsa emekçiler açlık sınırının altındaki ücreti kabul etmemeli. CHP iktidarında emeğin hakkını vereceğiz, emekçiyi açlıkla terbiye etmeyeceğiz” dedi.