Seçim çalışmalarını yoğun bir tempoyla sürdüren Rıza Mete merkez Sarıçam İlçesi’nde Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulunarak broşür dağıttı. CHP Sarıçam İlçe Başkanı Celal Güven, Kadın Kolları Başkanı Meltem Sarıkeçili ve gençlik kolları üyeleriyle esnafı tek tek dolaşan İnönü ve Mete büyük ilgi gördü.

Halkın sorunlarını da dinleyen CHP Milletvekili Adayı Rıza Mete, “CHP iktidara geldiğinde ayrıştıran değil birleştiren bir hükümet olacak. Toplumun her kesimini, din, dil, ırk, mezhep gözetmeksizin bir arada barış, kardeşlik ve sevgi içerisinde yaşaması için çalışacak” dedi.

EĞİTİM VE KADININ ÖNEMİ

Sarıçam İlçesi’ndeki esnaf ve sokak çalışmalarının ardından Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi’ni de ziyaret eden Mete, burada yaptığı konuşmada, eğitim ve kadının yaşamın vazgeçilmez birer parçası olduğunu söyledi.

AKP’nin eğitim sistemiyle bilinçli olarak oynadığını kaydederek, bilimsel laik eğitim sistemine yeniden dönmek için CHP’nin var gücüyle çalışacağını ifade etti.