Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili Adayı Uzm. Dr. Rıza Mete ‘Çadırkent’lerde yaşamını sürdüren tarım işçilerini ziyaret ederek CHP’nin ‘Her aileye bir ev bir maaş’ projesini anlattı.

Tarım sektörünün can çekiştiği, samanın, pamuğun, buğdayın ithal edildiği ülkemizde, sektörün emekçileri tarım işçilerini unutmayan CHP milletvekili adayı Dr. Rıza Mete, Çukurova’nın sarı sıcağında çadırlarında yaşam süren işçileri ziyaret etti. Karataş, Yumurtalık, Ceyhan, Yüreğir ilçelerinde ovada 50 derece sıcaklıkta tarlada çalışan işçileri her zaman yanlarında yer alacaklarını söyleyen Dr. Rıza Mete, toplumda her zaman ezilenin emek sınıfı olduğunu bunun önüne CHP iktidarı ile geçileceğini ifade etti.

Çadırkentlerde başta çocuklar olmak üzere zor koşullarda yaşamlarını sürdüren yurttaşların, başta eğitim ve barınma sorunlarının giderilmesi gerektiğini bildiren Mete şunları söyledi:

“Burada yaşayan ve emeğiyle yaşama tutunan insanlarımızın koşullarının iyileştirilmesi için herşeyi yapacağız. CHP’nin seçim bildirgesinde de yer alan her aileye bir ev bir maaş projesinin hayata geçmesiyle birlikte özellikle çocukların eğitimlerinden uzak bir yaşam sürmesine müsade etmeyeceğiz. Bizler şunu biliyoruz ki barınma, eğitim, sağlık insan haklarının olmazsa olmazıdır. Ülkemizde adaletli bir gelir dağılımı, hakça paylaşımla bu sorunların üzerinden gelinir. CHP, kenara atılmış, sadece emeği ile yaşama tutunmaya çalışan insanlarımız için tüm mücadelesini verecektir.”