Adana Tabip Odası Yöneticilerine bulunduğu ziyarette siyasetin sokakta yeşerdiğini, sokakta büyüdüğünü, sokakta güçlendiğini söyleyen CHP Adana Milletvekili A. Adayı Op. Dr. Rıza Mete, “Halkla birlikte yapılan siyaset doğru siyasettir. Halkla ne kadar iç içe iseniz o kadar doğru yerdesinizdir. Ben makam mevki peşinde koşan bir adam değilim. Ben de bildiğim doğruları farklı bir makamda duyurabilmek sevdası var. Sağlık çalışanlarının, emekçilerin, yoksulların, işsizlerin, ötekileştirilenlerin sesi olmak için bu yola çıktım. Türkiye’deki sağlık ortamını hepimiz çok iyi biliyoruz. Uzun süre birlikte mücadele ettik. 2002 yılından bu güne AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm politikasıyla Türkiye’deki sağlık ortamını ters yüz oldu. AKP hükümetinin sağlıkta dönüşüm politikası çöp tenekesine gitti”

 

HEKİMLER, EMEKÇİLER, İLAÇLAR GİBİ HERKES TÜKETİLDİ

TTB’nin ve Tabip Odalarının her zaman eşit, ulaşılabilir ve ücretsiz bir sağlık hizmeti istediğini hatırlatan CHP’li Op. Dr. Rıza Mete, “Sağlık çalışanları hala mutlu değil. Paranız kadar sağlık boyutuna gelindi. Yoksullaşan, işsizleşen bir ülkede cebinizde para yoksa sağlık hizmeti alamıyorsunuz. AKP hükümetinin politikasıyla hekim tüketildi, ilaç tüketildi, tıbbi malzeme tüketildi. Sağlık çalışanları tüketildi. Emekçiler tüketildi, herkes tüketildi. Şu an ben Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’den adaya adayıyım. Parlamentoya gittiğim takdirde sağlığın içerisinden gelen bir arkadaşınız, bir dostunuz olarak sizinle birlikte hareket edeceğimizi, sizlerin görüşlerini tüm Türkiye’ye açacağımızı, görüşlerinize sahip çıkacağımızı yürekli bir şekilde mecliste, sokakta her yerde savunacağım. Umudumu kaybetmedim. Yeni bir dünya kurulur. Güzel günler yakındır. Gelecek bizim olacaktır. Benim ilk ziyaret ettiğim demokratik kitle örgütü, tabip odamız oldu. Dolayısıyla ilk açıklamamı burada yapıyorum. Meslektaşlarıma ve halkıma ilk buradan sesleniyorum. Bu da benim için onur ve kıvançtır” diye konuştu.

 

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, Op. Dr. Rıza Mete’ye Milletvekilliği Aday Adaylığında başarılar diledi.

Ziyarette Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konsey Üyesi Dr. İsmali Bulca, ATO Genel Sekreteri Dr. Hakan Şen, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Ahmet Suntur, Dr. Ömer Eşki, Dr. Gürsel Özgür ve ATO eski başkanlarından Prof. Dr. Osman Küçükosmanoğlu hazır bulundu.