Seçim çalışmalarını aralıksız ve büyük bir tempoyla sürdüren CHP Adana Milletvekili Dr. Rıza Mete, esnaf, tekstil atölyeleri, balıkçılar ve diğer emek sınıfı bileşenleri üzerinde yoğunlaşıyor. Adana’da 40 bin hastayı ameliyat,  bir milyon hastayı da muayene eden Rıza Mete, toplumun sorununun para için çalışanlarla, parasını çalıştıranlar arasındaki gelir dengesizliğinden kaynaklandığını ifade etti.

CHP iktidarında asgari ücretin 2 bin 200 liraya çıkarılacağına değinen Dr. Rıza Mete, “Gelir dengesizliği tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en büyük kanayan yaradır. Emekçiler yani para için çalışanlar mağdur olup sadece nefes alarak yaşarken, Türkiye’nin gelirinin yüzde 54’ü nüfusunun sadece yüzde 1’inin elinde. Böyle adaletsiz paylaşım olmaz. Hak, hukuk, adalet diyorsak önce gelir paylaşımında adaleti sağlamalıyız. İşte bu nedenle adına asgari ücret denen ama aslında ölmeme ücreti olan bu ücret mutlaka arttırılmalıdır. Emek sınıfı ölmemek için değil yaşamak için çalışmalı ve ücretini almalıdır” dedi.

ESNAF DERTLİ

Karataş’ta kapı kapı tüm esnafı dolaşan CHP Adana Milletvekili Rıza Mete, ücretli çalışan emek sınıfının yanında ülkenin ekonomisini ayakta tutan esnafında zor günlerden geçtiğini belirti. AKP iktidarıyla birlikte esnafın borç batağına girdiğini kepenklerin birer birer bir daha açılmamak üzere kapandığını kaydetti. Esnafın geçici kredilerle ayakta tutulamayacağını vurgulayan Mete, vergide adaletin sağlanması gerektiğini söyledi.