Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan, 6360 Sayılı kanun ile köy tanımına uyan bir yerleşim yeri kalmadığını belirterek, “Yeni Büyükşehir Kanunu her ne kadar köyleri mahalle olarak kabul etse de, kültürel yapımızı korumak için yine biz köy isimlerini yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

  Aslan, ilçeye bağlı Nuhlu, Sırıkonak, Sarımehmetli, Ömerli, Boztahta, Nergizlik ve Gökhasanlı mahalle muhtarları ile yaptığı toplantıda, yeni kanun ile köylerin mahalle statüsüne kavuşturulduğunu hatırlatarak, “ 6360 sayılı Kanun ile büyükşehirlerde “köy” tanımına uyan bir yerleşim birimi kalmamış, buradaki halk bir anda köylerde yerleşik olmaktan çıkıp şehirlerde yaşayan halk durumuna geçmiştir. Şüphesiz an itibariyle pratikte köy, resmiyette mahalle gibi görünse de zamanla umarız pratikte ve fiiliyatta da mahalle konumuna geçecektir” dedi.

  Köyün, toplumsal, ekonomik, coğrafi ve nüfus özellikleri ile şehirden ayrılan düşük nüfus yoğunluğa sahip kırsal yerleşim birimleri olduğunu, ekonomik olarak genelde tarıma dayalı ve iş bölümünün gelişmediği yerleşimler olduğunu ifade eden Karaisalı Belediye Başkanı Aslan, “Belediyemize mahalle olarak bağlanan köylerimiz halen bu tanıma uymaktadır. Ayrıca köyler ve köydeki yaşamlar bir kültürdür, gelenektir. Bu kültürel değerleri korumak için, Belediye olarak bu geleneği yaşatmak arzusundayız. Örneğin Etekli Köyü Mahallesi diyeceğiz. Hem yasada istenen mahalle adı geçecek hem de yerleşim yeri olarak köy ibaresini de kullanacağız” dedi.

  Bu konuda Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün de aynı görüşte olduğunu kaydeden Aslan’a toplantıya katılan muhtarlar da destek verdi.