“Kurtuluş Savaşının ilk hissiyatının doğduğu Güzel Adana, ülkemizin istiklali ve istikbali açısından en önemli köprülerden biri olmuştur. Samimiyeti, cesareti ve kahramanlığı ile tarih boyunca bir  çok medeniyetin beşiği sayılan Adana, önemli bir tarım, enerji, sanayi, ticaret ve kültür merkezi olmuştur. İçinden geçen Seyhan Nehri ile Dünyanın önemli şehirlerinden biridir Adana. Atatürk’ün deyimiyle; Güzel Adana.” dedi.

Kurtuluş Savaşında Türk Milletinin, düşmanla mücadele ederken bütün olumsuz koşulları da mağlup ettiğini belirten SARI, “Adanalılar, vatan sevdası ve özgür bir gelecek adına büyük bir mücadele vererek, kurtuluş destanında önemli bir yer tutmuşlardır. Bütün olumsuzluklara rağmen, Şeyh Cemil Efendi, Molla Nasrullah, Gizik Duran, Kara Fatma, Adile Onbaşı ve Salih Kadiç gibi kahramanlarıyla Milli Mücadelede adeta destan yazmışlardır. Adana, işgale boyun eğmemiş, bir milletin uyanışına öncülük etmiştir. Nitekim bu büyük mücadele neticesinde, bundan tam 95 yıl önce yine bir Perşembe günü, 5 Ocak 1922’de amacına ulaşmış ve düşman tamamıyla şehri terketmek zorunda kalmıştır” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü; 

‘’ ADANALILAR DÜN OLDUĞU GİBİ BUGÜN DE MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK ÖRNEĞİ GÖSTERMEKTEDİR.’’

“Adanalılar, dün olduğu gibi bugün de Milli birlik ve beraberlik örneği göstererek, aynı mücadele ruhu ve anlayışıyla ülkesine sahip çıkmaktadır. Unutulmamalıdır ki; ancak Milli Tarih ve Milli Birlik şuuruna sahip olan milletler, büyük atılımlar için kendilerinde güç bulabilirler. Biz, bu şuurla hareket ederek, bir yandan ülkemizi bölmeye çalışan küresel güçler ve onların piyonlarıyla mücadele ederken, bir yandan da Büyük Türkiye hedefimize doğru adım adım ilerliyoruz. Bir yandan, ülkemizdeki hainlerle mücadele ederken, bir yandan da çevremizdeki ateş çemberini söndürerek mazlumlara umut ışığı oluyoruz. Ülkemizin kalkınma hamlesini sürdürürken, 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Tarih boyunca ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast eden hainlere karşı mücadelemiz devam etmiştir, bundan sonra da sonuna kadar devam edecektir.”

Adanalıların verdiği bağımsızlık mücadelesinin, günümüzde de önemini sürdürdüğünü hatırlatan Fatma Güldemet SARI; “Her zaman ve her yerde haksızlığa ve zulme karşı asla boyun eğmeyen Adanalıların yüreklerindeki bu inançla verdikleri bağımsızlık mücadelesinin 95. yıldönümünü kutluyor, bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.