Başkan Bilal Uludağ, 6 Haziran’da meydana gelen yağışlarda 200 civarında vatandaşın mağdur olduğuna dikkat çekerek, bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için çözüm ürettiklerini söyledi. Başkan Uludağ, dere ıslah çalışması ile ilgili yaptığı değerlendirmede,  “Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a çok teşekkür ediyorum. Sarıçam ilçemizin en önemli meselesini çözüme kavuşturmak için birlikte çalışıyoruz. Bir daha bu sıkıntıların yaşanmaması için ıslah yapılacak. Çünkü buranın ıslahı Sarıçam için hayati öneme sahip” dedi.

ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar ise dere ıslahı için ihale aşamasının sona erdiğini yapımcı firma ile sözleşme yaptıklarını belirterek, “Dere ıslah çalışması başlama aşamasına gelindi. 20 yılda bir de olsa, artık sel yüzünden mağduriyet yaşanmasının önüne geçeceğiz. Sarıçam’da sel bir daha sorun olmaktan çıkartacağız.” Şeklinde konuştu.

ASKİ’nin yatırımlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Şuayip Sarıkaya ise dere ıslah çalışmasının projesi hakkında bilgi verdi. Yeni yapılan Dursun Doğru cami civarında 150 metre alanın kapalı devre şeklinde gerçekleşecek projenin geri kalan kısmı açık olacağını söyledi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Derenin ıslahı için gösterdiği gayret ve çabadan dolayı ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar’a bir teşekkür plaketi takdim etti.