Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ın da katıldığı toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, “Sarıçam’da Bilal Uludağ’ı başkanı destekliyoruz. Sarıçam’da aynı zamanda Büyükşehir Belediye Başkanlığını Bilal Uludağ temsil etmektedir. Sarıçam’ın köy olarak adlandırılmasından kurtararak yeni bir kentleşme ile farklı bir şehir kimliği kazandıracağız. Bu anlamda Sarıçam kent konseyinin getireceği sorunlar ve çözüm önerilerine dikkate alacağız. Sarıçam’ın dere taşkınlarından yol sorununa kadar bir çok alandaki hizmet eksiklerini çözeceğiz. Bunun için adımları atıyoruz. ” dedi.  

Sarıçam Belediye Başkanı Avukat Bilal Uludağ’da Sarıçam’da geride kalan 7 aylık hizmet dönemini değerlendirdi. Geride kalan süre içinde Belediyenin borçlarının yapılandırılması ve mali disiplinin sağlanmasını gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Uludağ, “Sarıçam Belediyesinin kurumsal yapısının oluşturulmasına çaba harcadık. Hizmet önceliğimizi belirledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü ile birlikte el ele vererek hizmetleri yapıyoruz. Kent Konseyi ile sorunların çözümüne ve belediyecilik alanında farklı bir bakış açısı getirdik.” diye konuştu.

Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Avukat Yusuf Özer ise Kent Konseyi olarak ilçenin acil sorunlarını belirleyerek çözümü için Büyükşehir ve İlçe Belediyesi nezdinde aracılık yapacaklarını söyledi. Sarıçam İlçesinde kentleşme ilçenin doğal yapısının bozulmadan yapılmasına dikkat ettiklerini belirten Özer, “Sarıçam ilçesi gelişmekte olan bir ilçe. Gelişmesinin önündeki engeller başta Katı Atık bertaraf tesisleri olmak üzere bir çok sorunun çözülmesini istiyoruz. Yine başta kamu hizmetlerinin aksamadan yapılması için çaba harcıyoruz. Bugün burada muhtarlarımızın ileteceği sorunlarında öncelik sırasına göre çözülmesi için belediyelerle mahalle muhtarları arasında köprü vazifesi yapacağız.” Şeklinde konuştu. Daha sonra tüm mahalle muhtarları hizmet taleplerini ve sorunlarını aktardılar.