Başkan Bilal Uludağ, “Her geçen gün gelişen Sarıçam’da istihdam sağlayacak çok sayıda mağazanın hizmet vereceği Mobilya Market projesine biz de belediye olarak imkanlar ölçüsünde destek vermeye hazırız” dedi.

Mobilyacılar ve Marangozlar Esnaf Odası Başkanı Yalçın Avcı,  Mobilyacılar Sitesi’nde ve kentin çeşitli mahallelerinde faaliyet gösteren 5 bine yakın mobilyacı ve marangozun zor şartlar altında ve fiziki anlamda yetersiz mekanlarda çalışma yürüttüğünü,  altyapı ve sosyal donatıları olan modern bir yeni siteye ihtiyaç duyulduğunu, bunun yanı sıra teşhir ve pazarlama konularında sıkıntıların aşılması için Mobilya Market Projesi’ni hayata geçirmeyi arzu ettiklerini, bu yatırımın da Sarıçam’da gerçekleşmesinden yana olduklarını söyledi.

Başkan Bilal Uludağ ise Sarıçam’ın gelişime açık bir ilçe olduğunu, bölge insanına istihdam sağlayacak, yeni iş kapıları açacak projelere belediye olarak destek vermekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Başkan Uludağ, Sarıçam sınırları içinde 35 bin seyirci kapasiteli Adana Arena Stadyumu’nun inşaatının devam ettiğini, bu projeyle birlikte Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampusunun da yakın çevrede yer alacağını, mobilya sektörüne canlılık getirecek Mobilya Market Projesi’nin de aynı bölgede düşünülmesinin Sarıçam’a ayrı bir ekonomik canlılık getireceğini vurguladı.

Başkan Uludağ, “Mobilya, emek yoğun sektörler arasında ilk sıralarda yer alan bir iş kolu. İlçemizde ikamet edip de, Mobilyacılar Sitesi’ndeki işyerlerinde çalışan hemşehrilerimizin sayısının az olmadığını biliyoruz. Bu anlamda Sarıçam sınırları içinde çok sayıda mağazayı bünyesinde barındıracak şekilde Mobilya Market kurulması sektör temsilcileri kadar, bizleri de heyecanlandırıyor. Sarıçam Belediyesi olarak, böyle önemli bir yatırımın ilçemize kazandırılması konusunda imkanlar elverdiğince her türlü desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz” diye konuştu.