Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, kütüphanenin hayırlı olmasını diledi ve buranın yapımında emeği geçen herkesi kutladı.

Cami Cemaati tarafından yapılan kütüphanenin açılışında konuşan Cami İmamı Yunus Çabuk, “Bu camiyi ve ardından da kütüphaneyi siz değerli cemaatimiz yaptınız. Mahallemizde yüzlerce çocuk eroin, esrar gibi kötü alışkanlıklar kazandı. Çocuklarımızı içine düştükleri bu bataklıktan kurtarmak için hepimize görev düşüyor. Bu çocuklarımıza şefkat eli ulaşması ve eğitim verilmesi şart. Bunun için bu cami kütüphanesi Kaymakam ve Müftümüzün teşviki ve belediye Başkanımızın desteği ile yapıldı. Bundan sonra mahallenin, gençleri, çocukları, bayanları buradan faydalanacak.” dedi.

Cuma namazının ardından yapılan kütüphane açılış törenine Sarıçam Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, İlçe Müftüsü Murat Demir, AK Parti Sarıçam İlçe Başkanı Cengiz Yalman ve yönetim kurulu üyeleri ile Mahalle muhtarı ve cami cemaati katıldı. İlçe Müftüsü murat Demir’in dua etmesinin ardından protokol tarafından kesilen kurdele ile kütüphane hizmete girdi. Bu arada kuran kursu öğrencileri bayanlar tarafından hazırlanan aşure ikramı yapıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen aşure gününe katılımın oldukça yüksek olduğu görüldü.