İftarın ardından ise ilk akşam namazı kılındı.  Başkan Bilal Uludağ, eğitime olan katkılarının devam ettiğini belirterek, mescidin hayırlı olması dileğinde bulundu.
Sarıçam Belediyesi tarafından organize edilen 2 bin kişilik iftar yemeği öncesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi’nde bulunan Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde belediye katkılarıyla yaptırılan “Uygulamalı Mescit” açılışı yapıldı. Açılışa Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, İlçe Milli eğitim Müdürü Seyhan Çelik, ilçe müftüsü Bekir Kaplan, bazı meclis üyeleri,  bürokratlar, okul müdürü İbrahim Şahin ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, açılış öncesi yaptığı konuşmasında, belediye olarak her zaman eğitime önem verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Bilal Uludağ,” İlçemizde bulunan okulların ihtiyaçlarına elimizden geldiğince katkı koymaya çalışıyoruz. Çünkü çocuklarımızın eğitimi bizim için değerli. Bundan böyle de eğitime olan katkılarımız sürecek.  Burada yapılan Uygulamalı Mescit ile okulun ihtiyacı olan büyük bir eksikliği gidermenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.  Uygulamalı mescidimiz okulumuz ve öğrenciler için hayırlara vesile olsun. “dedi.
DUALARLA AÇILDI
Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Sarıçam Belediyesi’nin büyük katkılarıyla yapılan Uygulamalı Mescit nedeniyle Belediye Başkanı Bilal Uludağ’a teşekkür etti. Konuşmaların ardından Kaymakam Ali Murat Kayhan, Başkan Bilal Uludağ’a eğitime olan katkıları nedeniyle “Teşekkür Belgesi ve Plaket”, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik ise çiçek takdim etti. 
Daha sonra ise Sofulu Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yaptırılan Uygulamalı Mescit, Sarıçam Kaymakamı Ali Murat Kayhan, Belediye Başkanı Bilal Uludağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyhan Çelik,  İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, Okul Müdürü İbrahim Şahin tarafından kesilen kurdele ile açıldı. Kurdele kesiminden sonra ise İlçe Müftüsü Bekir Kaplan, dua ettirdi ve mescit gezildi. İftarını açan vatandaşlar ise Uygulamalı Mescitte ilk akşam namazı kıldılar.