Başkan Zenbilci, Süleyman Demirel Arberetumu idari binası salonunda gerçekleşen toplantı da Mimarlar, Şehir Plancıları, İnşaat Mühendisleri, Harita Mühendisleri ve Jeoloji Mühendisleri Odası Adana Şube yöneticileri ile bir arayan geldi.

Zenbilci, burada yaptığı konuşmada, sivil toplum kuruluşlarının elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek, herkesten ayrı ayrı öneri ve fikir beyan etmelerini istedi.

Sarıçam’ın modern bir şehir, cazibe merkezi olması için hazırlanan imar projesi için söyleyecek bir şeyleri olanların görüş ve önerilerine açık olduğunu belirten Zenbilci “Hiç birimizin arsası yok, ama bütün arsalar bizim mantığı ile hareket edeceğiz, aliyi veliyi zengin etmeyeceğiz. Bu gelecekte planlama açısından önemli. Bundan sonra bu imar düzenlemesi küçük çapta değişiklikler dışında olmayacak. Bu değişme oranı da yüzde 10’u geçmez. İnşaatçılar, jeologlar, mimarlar, şehirciler hepsi fikrini söyleyecek. Herkese eskiz dağıtılacak, Potografya üzerinde sizler görecek” dedi.

Başkan Zenbilci, yol akslarından başlayarak, yeşil alan, çöp toplama merkezi, küçük sanayi siteleri, organize hayvancılık alanından, yoğunluk verilen alanları tek tek anlattı.

Tüm yerleşim birimlerinin ilçe merkezine ulaşımını sağlamak için yol akslarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Zenbilci, “Bu yol aksı ile merkeze 22 kilometre uzaklıktaki Baklalı 16 kilometreye düşecek. 1/5000’likte yer alan yol aksımız çevre yerleşim birimlerini merkeze en hızlı ulaşımını hedefliyor. Sarıçam nüfusunun yüzde 75’i Mehmet Akif Ersoy, Yıldırım Beyazıt, Remzi Oğuz Arık, Esentepe, Orhan Gazi, Şahintepe, Gültepe ve Şahintepe, İncirlik ile Buruk’ta ikamet ettiğini söyledi. Bu nedenle bu alanı merkez kabul ettik. Bu amaçla D-400’den Otoyola bağlayan Sezai Karakoç Bulvarını Kozan Yolu ve Otoyol’u alt geçitle keserek Balcalı, Çınarlı Çarkıpare üzerinden Sarıçam Göletinden devam edip Buruk’a bağlayan yol aksımız var” diye konuştu.