5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin 82.Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan AK Parti Adana Milletvekili – MKYK Üyesi Fatma Güldemet SARI ‘’Kadınlarımızın etkinlik alanının güçlendirilmesi eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit, adil bir biçimde yararlanması son derece önemlidir. Maalesef toplum olarak, kadınlarımızın siyasete katılımında kendimizi başarılı saymamız mümkün değil. Oysa, İnsanlık tarihi duruşları ve toplumsal hayata kattıklarıyla iz bırakan kadınlarla doludur. Özellikle bizim Anadolu Kadınlarımız milletimizi kurtuluşa ve zafere götürmüş, büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızdır.  AK Parti olarak, 14 yıllık hükümetlerimiz süresince kadınlar konusunda ki hassasiyetimizi hep vurguladık. AK Parti Kadın Kolları, 4 milyonu aşkın üyesi ile dünyanın en büyük sivil toplum hareketidir. Ben siyasi hayatıma  teşkilatlarımızda başladım. Basamakları adım adım çıktım. Bugün geldiğim noktaya partimizin kadına bakışına borçluyum.2023 hedeflerimizde aile yapısını kuvvetlendirmek, siyasette iş hayatında kadın temsilini daha da yukarı çekmek yer alıyor. Çünkü Tek kanatlı kuş olmaz. Kadının siyasette kendisini ifade etmesi çok önemli. Çünkü kadınlar daha planlı, programlı ve disiplinlidirler” dedi

Açıklamalarına kadının siyasetin nesnesi değil öznesi konumuna getirmemiz gerektiğini belirterek devam eden SARI ‘’Kadınların toplumda her alanda aktif rol almaları demokratik, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Bu mesele, sosyo-kültürel kalkınmanın da önkoşuludur. Bunu başaran toplumlar refahın, kalkınmanın ve adaletin de sahibi olurlar. 

Türkiye’de kadınların karar mekanizmalarına ve siyasal hayata etkin katılımı konusunda yapılan yasal değişiklikler, birçok Avrupa ülkesinden önce gerçekleştirilmiştir. Buna rağmen, Ülkemizde nüfusun yarısını oluşturan kadınların siyasal hayata katılım oranı hala erkeklerin çok daha gerisinde seyretmektedir. Kadınlarımızın siyasal ve kamusal hayatta temsil oranları arttırılmalıdır. Siyasetin, farklılıkların hoşgörüyle kabul edilebildiği ve daha geniş bir şekilde tanımlanan bir siyaset anlayışı temennisiyle,  tüm kadınlarımızın seçme ve seçilme hakkını elde ettiği bugünü kutluyorum.