İSTER İZLE
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Bitlis'te şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Kaya için memleketi Yumurtalık’ta düzenlenen cenaze töreninde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengine yönelik saldırının  provokasyon olduğunu söyledi. Halka ve partililere sağduyu çağrısı yapan Barut, “CHP’nin teröre karşı duruşu ve tavrı nettir. CHP her türlü terörün ve terör örgütünün karşısındadır.  Farklı amaçlarla CHP’yi terörle bağdaştırmaya çalışanlar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır” dedi.

“HİÇ KİMSE CHP’Yİ TERÖRLE BAĞDAŞTIRAMAZ”

Barut yaptığı yazılı açıklamada, Yumurtalık’ın Zeytinbeli mahallesinde, şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Kaya için düzenlenen cenaze töreninde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çelengine yönelik saldırıya tepki gösterdi.

TERÖR ÖRGÜTLERİNE

Saldırının bir provokasyon olduğunun altını çizen Barut, “CHP’yi hiç kimse terör örgütleriyle bağdaştıramaz. Terör örgütü PKK’yla Oslo’da, PKK elebaşı Abdullah Öcalan’la İmralı’da pazarlık yapan,  teröristlere Habur’da davullu, zurnalı karşılama töreni düzenleyen, onlara seyyar sözde mahkeme kuran, ‘çözüm süreci’ adı altında bazı kentlerin cephaneliğe çevrilmesine gözyuman,  15 Temmuz’da darbe girişiminde bulunan Fetullah Gülen Terör Örgütü’nün mensuplarını devletin kritik kurumlarına yerleştiren, FETÖ’nün elebaşı Fetullah Gülen’e ‘Bitsin artık bu hasret’ diye çağrıda bulunup, övgüler sıralayan, insanları sözde din adına vahşi bir şekilde canlı canlı yakıp katleden, ülkemizde yüzlerce kişi düzenledikleri terör saldırılarıyla katleden IŞİD’e ‘öfkeli birkaç çocuk’ diyenin CHP olmadığını bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyoruz” diye konuştu.

TERÖRE VE DESTEKÇİLERİNE LANET OLSUN

CHP’nin terörü bir insanlık suçu olarak gördüğünü dile getiren Barut, “Bir kez daha yineliyoruz: CHP kimden gelirse gelsin her türlü teröre karşıdır. Teröre, teröre destek veren, terörden ve kandan beslenen herkese lanet olsun” ifadelerini kullandı.

PROVOKASYONLARA DİKKAT!

Yurttaşlara ve partililere  sağduyu  çağrısında bulunan Barut, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini sözlerine ekledi.

İSTER İZLE