CHP Adana örgütler yöneticilerinin de katıldığı toplantıda İŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Av. Elif Doğan Türkmen Adana ekonomisinde ve Türkiye ekonomisinde kadınların yer almasına dönük  açıklamalarda bulundu. Türkiye’de istihdam da kadın oranının %30,  kadın girişimci oranının %6,5 ve üst düzey kadın yönetici oranının %2,4 olduğunu bu oranlarla Türkiye’de ekonomik gelişmişliğin olamayacağını belirtti. Ayrıca kadınlara iş dünyasında her ne kadar pozitif ayrımcılık uygulanıyor gibi görünse de bunun pratikte çok gerçekleşmediğini özellikle KOSGEB desteklerinin fiilen uygulanma alanı bulamadığını anlattı. İŞKAD Disiplin Kurulu Başkanı Türkan Cerrahoğlu ve Pelin Görgün’ün de konuşma yaptığı toplantıya İŞKAD Yönetim Kurulu üyesi Rana Dal’da katıldı.

Hatay Milletvekili M. Ali Edipoğlu Ortadoğu’da emperyal güçlerin yeniden oluşturmaya çalıştıkları  ekonomik yapılanmayı anlattı.

CHP Gen.Baş.Yar. Prof. Dr. Selin Sayek Böke ise ‘’Ben akademik olarak ekonomi alanında çalışmalar yapıyorum. Ancak ülkemizin geldiği noktada geleceğe ve  çocuklarıma olan sorumluluk duygum nedeni le elimi taşın altına koydum. Akademi dünyası, iş dünyası ile birlikte topyekün ben değil biz olmalıyız. Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi iktidara geldiğinde hukuku yeniden egemen kılarak iş dünyasının istikrar ve güven içinde çalışmasının ve üretmesinin yolunu açacaktır. Hukuk ve maliye iş dünyasının korkutulduğu bir sopa olmaktan çıkarılıp istikrarın güvencesi olacaktır. Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik düzey tüm Türkiye halkının başarısıdır. Ancak hükümet şu anda idari erime kapasitesi ile ekonomik başarının önünde engeldir. Yarınını görmeyen iş insanı bugün yatırım yapmıyor. Türkiye tekrar  biz olarak çözüm üreteceği günlere kavuşacak. Bunu birlikte başaracağız’’ dedi. Toplantı sonunda  İl Başkan yardımcısı ve İş Dünyası sorumlusu Oktay Özbiçer katılımcılara teşekkür etti.