Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili A.Adayı Ziraat Mühendisi Semih Karademir, AKP’nin yürüttüğü tarım politikaları nedeniyle üriticilerin ve Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirterek, “Bu politikalar devam ederse yakında Çiftçiler Günü değil ithalat gününü kutlarız” dedi.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan CHP Adana Milletvekili A.Adayı Ziraat Mühendisleri Odası eski Başkanı Semih Karademir, dünyanın sayılı tarım ülkelerinden Türkiye’nin hükümetin tarım politikaları nedeniyle zor günler yaşadığını ifade etti. Üreticilerin iktidar tarafından desteklenmek yerine kösteklendiğini vurgulayan Karademir, bu durumun ülkeyi hızlı bir şekilde ekonomik batağa sürüklediğini vurguladı.

Ülke ekonomisinin kötü sinyaller verdiğini belirten Karademir, “Çiftçi üretmezse, ülke üretmez. Tarım biterse ülke ekonomisi biter. Dünyanın sayılı tarım alanlarına sahip ülkemizde üreticilerimiz hızla tarımdan uzaklaştırılıyor böyle olunca da dışa bağımlılık başlıyor. Ülkemiz tarım ürünleri ithalatında adeta bir cennete dönüştürüldü. Millilikten bahsedenler ülkenin döviz rezervlerini ithalatla tüketiyor. Tarım yapılmayınca üretici yoksullaşıyor, ithalatla da ülkemiz yoksullaşıyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye tarım ve sanayinin birlikte büyüdüğü bir ülkedir. Tarımın yok olması demek yoksullaşma demektir. Bu kötü tarım politikasına dur demenin zamanı gelmiştir. CHP iktidarıyla çiftçinin üreticinin yanında yer alacak karanlık günleri aydınlığa çevireceğiz” ifadelerini kullandı.