MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, ilçe başkanlarıyla aylık olağan toplantısını bu sefer Tufanbeyli’de gerçekleştirdi. MHP Tufanbeyli İlçe Başkanı Haydar Dömek’in ev sahipliği yaptığı toplantıya 15 ilçe başkanının tamamı katıldı. MHP İl Sekreteri Fatih Kürşat Mert, İl Başkan Yardımcıları Hüseyin Zorba, Sedat Özer’in de hazır bulunduğu toplantıda Adana merkez ve ilçelerdeki yerel sorunlar üzerinde durulurken ayrıca ülke gündemine dair değerlendirmeler yapıldı.

ÇÖZÜM İÇİN DEVLET YARDIMI ŞART

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Adana’nın sorunlarının çözümünde devlet katkısının vazgeçilmez öneme sahip olduğu bildirdi. Duran “Yaklaşık 2.5 milyon insanın yaşadığı Adana’da yerel yönetimler eliyle çözüme kavuşacak sorunlar olduğu gibi daha çok devlet imkânlarıyla çözümü mümkün olan sorunlar bulunmakta. İşsizliği, çiftçilerin satın alma güçlerinin azalmasını, üretimden kaçışı ve nüfusumuzun yüzde 10’u oluşturan mültecilerden kaynaklanan sorunları sayabiliriz. Yerel yönetimlerin en önemli sorunu ise kaynak kıtlığıdır. Çoğu borçlu olduğu için gelirlerin büyük bir kısmı borçlara kesilmektedir. Geriye kalan miktar ile de çalışanların maaşı ödenmeye, daha da geriye kalan tutar ile de sayısız hizmetler yapılmaya çalışılmaktadır.” diye konuştu.

MAZERET YERİNE HİZMET ÜRETİYORLAR

Bütün bunlara rağmen MHP’li belediyelerin mazeret yerine özveriyle hizmet ürettiğini söyleyen Duran şunları kaydetti:

“Devletin yapması gereken yatırımları bile belediyelerimiz bitirmektedir. Örneğin; yıllarca vatandaşlarımıza çile çektiren ‘Karnıyarık’ diye bilinen ve kenti ikiye ayıran şehir içindeki yolun üstünü Büyükşehir Belediyesi kapatmış ve geniş bir yol yapmıştır. Geçtiğimiz günlerde bazı birimleri açılan Adana Şehir Hastanesi’ne ulaşımın sağlanması için yol ve kavşak çalışmaları, kamulaştırma maliyetleri de yine Büyükşehir Belediyemiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Bunlar yüzlerce trilyonu bulan işler. Artı olarak, hem merkezde hem de kırsalda köprüler, yollar, kavşaklar, kanalizasyon ve içme suyu, sosyal ve rutin hizmetler ve daha nice projeler başarıyla yapılmaktadır.”

NEYE RAĞMEN BAŞARILDI?

Duran, şöyle devam etti:

“Adana ağır sorunlar altında bile hizmet için çırpınırken; öte yandan 2011’den beri Metro borcunun Ulaştırma Bakanlığı’na devredilmemesini bekliyor. İstanbul’da, Ankara’da, Bursa’da, Antalya’da büyükşehir belediyelerine sunulan imkânlar Adana’dan esirgendiği için sıkıntıyı tüm hemşehrilerimiz ve belediyelerimiz birlikte çekiyor. Ama her şeye karşın duran değil, koşan bir Adana var. Eğer Metro borcu olarak yüzde 40’lık bir kesinti olmasa, Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmet aşkıyla Adana kısa zamanda şaha kalkardı. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; MHP’li belediyeler hem mağdur, hem cömert, hem fedakâr, hem de çalışkan.”

ESNAF GEZİSİNDE “TUFANBEYLİ” MESAJI

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, toplantının ardından teşkilat başkanlarıyla birlikte ilçe esnafını da ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Çarşı-Pazar için köylerden gelen vatandaşlarla da sohbet eden MHP heyeti, yoğun ilgi gördü. Duran “Allah’ın izniyle önümüzdeki seçimde Tufanbeyli’de de üç hilali dalgalandıracağız. Bu yönde güçlü bir eğilim ve arzu görüyoruz.” dedi. MHP heyetinin ziyaretleri, ilçede büyük memnuniyet uyandırdı. Duran, ilçe başkanlarıyla icra edilen aylık toplantıları her ay değişik bir ilçede yapmaya devam edeceklerini belirtti.