Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Teşkilatının 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen 12. Olağan Kongresinde “İl Başkanı” seçilen Sertan Duran, mazbatasını aldıktan sonra dualarla göreve başladı.
Seyhan İlçe 1. Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ramazan Yılmaz’ın elinden mazbatasını alan Sertan Duran, MHP İl Başkanlığı önünde kalabalık bir partili grup tarafından karşılandı. Duran, partililerle birlikte el açıp hayırlı, başarılı hizmetler için dua ettikten sonra makamına çıktı.

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, "Adanalıyız, Adana’nın çocuğuyuz. İnanmış siz dava arkadaşlarımla birlikte mücadele vereceğiz. Bu bir sancak yarışı. Bayrağımızı aldığımız yerden daha güzel yerlere taşıyacağız. Dava arkadaşlarımla birlikte Adana'da MHP'yi şaha kaldıracağız. Kaybedecek bir tane ülküdaşımız, dava arkadaşımız yoktur. Tüm ilçe ve ocak başkanlarımla, kent yönetimiyle, mülki amirlerimizle uyum içinde, birleştirici ve bütünleştirici olacağız. Hep birlikte uyumlu bir şekilde Adana’yı kalkındırmanın çabasını vereceğiz. Herkesi kucaklayarak, fitneye izin vermeden birlik ve beraberlik içinde Liderimiz Devlet Bahçeli'nin emrinde durmadan çalışacağız. " dedi.
Konuşması alkışlarla karşılanan Sertan Duran, 'hayırlı olsun' dileklerini kabul etti.