MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, Türk Jandarma Teşkilatının 178. Kuruluş yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Duran, Türk Jandarma Teşkilatının, ülkemizin iç güvenlik ve asayişinden sorumlu en büyük kurum olduğunu belirtti.
Duran “Temeli ve varlığı Göktürk Devleti’ne kadar eskiye dayanan ve bugün Türk Silahlı Kuvvetlerinin ana unsurlarından olan Türk Jandarma Teşkilatı, kurulduğu günden bu tarafa çok önemli hizmetler ifa etmiştir. Daha çok kırsal alanlarda görev yapan ve bu nedenle coğrafi anlamda çok geniş bir alandan sorumlu olarak faaliyet yürüten Türk Jandarma Teşkilatı, emniyet ve asayişin, halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasında vazgeçilmez konumdadır. Türk jandarmasının olduğu her yerde çocuklarımız rahat uyur, gençlerimiz umutla yaşar, ihtiyarlarımız ise güvenç duyarlar.” ifadesini kullandı.

BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜN TEMİNATLARINDAN BİRİDİR

MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, devamla şunları söyledi:
“Sadece asayiş hizmetlerinde değil bölücü terörle mücadelede de başarılı çalışmalar yürüten Türk Jandarma Teşkilatı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün en önemli teminatlarından biridir. Jandarma Genel Komutanlığı’nın çatısı altında görev yapan memur, er, astsubay, subay; hepsi bu onurlu görevin fedakâr, cefakâr, seçkin temsilcileridirler. Bu duygu ve düşüncelerle; Türk Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü gururla idrak ediyor, içtenlikle kutluyor, bu vesileyle vatanımızın, milletimizin birliği için can vererek şehitlik makamına ulaşmış kahraman Mehmetçiklerimizi, ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyor, varlıklarıyla daima onur duyduğumuz gazilerimize en derin saygılarımı sunuyor, Jandarma Genel Komutanlığı’nın saygıdeğer mensuplarına üstün başarılar temenni ediyorum.”