Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak sadece bizim değil; ezilen, horlanan, yok sayılan, zulme uğrayan tüm mazlumların, yeryüzündeki bütün Türklerin, akraba toplulukların, tüm Müslümanların ortak görevidir.” dedi.


COŞKUYLA, GURURLA İDRAK EDİYORUZ


Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, “Binlerce yıllık devlet geleneğine sahip olan Yüce Türk Milletinin dışarıda husumet içeride ihanet cephesini yararak, varlık ile yokluk arasında tüm imkânsızlıklara rağmen verdiği kutlu mücadele sonucunda adeta Anka kuşu gibi küllerinden yeniden doğmak suretiyle kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yıl dönümünü bir kez daha coşkuyla, gururla idrak ediyoruz.” şeklinde konuştu.

KURTULUŞ SAVAŞI VERİLMESEYDİ…


Başkan Duran, devamla şunları söyledi:

“Türlü hilelerle, etnik kimlikleri kışkırtarak, bozgunculuğu tetikleyerek, ihaneti destekleyerek Osmanlı Devleti’nin birliğini bozan ve tarih sahnesinden çekilmesine neden olan emperyalist güçlere karşı asla yenilgiyi kabul etmeyen yüce milletimiz, sadece kendi varlığı için değil İslam’ın bekası ve tüm Müslümanların dirliği için de mücadele etmiş ve bu inançla yeni bir devlet kurarak cumhuriyeti ilan etmiştir. Eğer aksi bir sonuç olsaydı, günümüzdeki hainlerin inkâr ettiği Kurtuluş Savaşı verilmeseydi, meczupların hakaret ettiği Atatürk gibi milli bir önder çıkmasaydı, Türk milleti dağılsaydı; bugün Türk-İslam coğrafyasının belki varlığından bile söz edilemeyecekti.”

TÜM MÜSLÜMANLARIN ORTAK GÖREVİ


Duran, “Dolayısıyla, Türkiye Cumhuriyeti sadece Türk milleti için değil, tüm Türk-İslam coğrafyasının son sığınağı, son kalesidir. Cumhuriyetle, demokrasi ile taçlandırılan, çağdaş değerlerle buluşturulan, sömürülen ekonomisi yerli hale getirilen, bilimin rehberliğinde yeni bir ruh, yeni bir heyecanla ayağa kalkan Türk milletinin kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmak sadece bizim değil; ezilen, horlanan, yok sayılan, zulme uğrayan tüm mazlumların, yeryüzündeki bütün Türklerin, akraba toplulukların, tüm Müslümanların ortak görevidir. Bu vesileyle ifade etmek gerekirse; aynı inancı, aynı kültürü, aynı dili, aynı coğrafyayı paylaştığımız tüm toplulukların Türkiye’nin şu anda içeride ihanete, dışarıda husumet kuşatmasına karşı verdiği mücadeleye destek olmaları milli, dinî, insani, vicdani bir borçtur. Devletimizin bu şuurun oluşmasında öncülük etmesi, bu yönde adımlar atması gerekir.”

BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK MESAJI


MHP Adana İl Başkanı Sertan Duran, mesajını şu ifadelerle bitirdi:

“Bu duygu ve düşüncelerle, daima birlik ve beraberlik içinde olmayı, kardeşliğimizi ayakta tutmayı, bu uğurda mücadele etmeyi dilerken, tüm hemşehrilerimin, bütün vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutluyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu ve Türk Milleti’nin Milli Lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün dava arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi minnetle anıyor, hepsine Yüce Allah’tan rahmet diliyorum.”