Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin,  Aydın Uslupehlivan ile birlikte Yüreğir ilçesinin Haydaroğlu Mahallesi’nde yurttaşlarla buluştu. CHP Yüreğir İlçe Örgütü’nün organize ettiği açık hava toplantısına  CHP İl Başkanı Gökhan Yağ, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de katıldı. 
Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, 7 Haziran seçimleri sonrası ülkeyi kan gölüne çeviren bir zihniyetin varlığına işaret etti. Halkın 7 Haziranda AKP’ye “yeter” dediğini, insanların ötekileştirilmediği bir Türkiye istediğini ancak Cumhurbaşkanı’nın koalisyonu kurdurmadığını ifade etti.
CHP ile AKP arasında 35 gün süren koalisyon görüşmeleriyle ilgili eleştirileri de hatırlatan Şevkin, “Bu süre 90 gün de olsa cumhurbaşkanı koalisyona izin vermeyecekti. CHP masayı deviren, terk eden taraf olmamak için masadan kalkmadı. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu sorumlu bir devlet adamı anlayışıyla masadan kalkmayıp ülkeyi refah ve huzurdan tarafa sürüklemeye çalışmıştır” diye konuştu.

“ADANA TARIMIN BAŞKENTİ OLACAK”
7 Haziran sonrası terör olayları nedeniyle ülkenin kan gölüne döndüğünü belirten Şevkin, “Ülkeyi kan gölüne çeviren zihniyeti 1 Kasım’da sandığa gömmek için hepimize görev düşüyor” şeklinde konuştu.
Doların üç  lirayı geçip Euro’yla yarışır hale geldiğini aktaran Şevkin, Adana’da bir yılda Adana Ticaret Odası’na kayıtlarına göre 4 bin esnafın kepenk kapattığını belirtti. Ülke ve kent ekonomisinin de iç açıcı durumda olmadığını ifade eden Şevkin, “Umut CHP’de. İşsizliğe son diyen, Adana’yı tarımda yeniden ülkenin başkenti haline getirmeyi, üretmeyi, üreterek bölüşmeyi, paylaşmayı hedefleyen bir CHP var. Çocuklarımızın geleceği için, iyi eğitim ve sağlık hizmeti alabilmeleri için, çocuklarımızın madenlerde, iş cinayetlerinde ölmemesi için, yani bu gerici zihniyetten kurtulmak için CHP iktidarına ihtiyaç var” şeklinde konuştu.

SANDIK ÇAĞRISI YAPILDI
CHP İl Başkanı Yağ, CHP’nin diğer partilere kaptıracak tek bir oyunun dahi olmadığını belirterek, tüm yurttaşların eşini, yakınını, akrabalarını sandığa götürüp oyunu kullandırmasını istedi. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Haydaroğlu Mahallesi’nin demokrat, laik ve Atatürkçü bir yapıya sahip  olduğunu belirterek, “Bizim referansımız dün de bugün de yarın da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Artık Mustafa Kemal’in partisini iktidar yapma mecburiyetimiz vardır” dedi. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin de Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı olduğunu vurgularken, Adana Milletvekili Aydın Uslupehlivan, CHP’nin Adana’da birinci parti olmasının önünde bir engel olmadığını vurguladı, katılımcılara “sandığa gidip oyunuzu kullanın” çağrısı yaptı