Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, Türkiye’deki bilim insanlarının dünyanın en önemli toplantılarına katılmasının engellendiğini belirtti. Adana Tabip Odası’nda 2 dönem başkanlık yapan Dr. Ali İhsan Ökten’in dünyada skolyoz cerrahisinin en önemli toplantısı için İtalya’nın Bologna şehrinde yapılacak toplantıya katılmak üzere Atatürk Havaalanı dış hatlardan çıkış yaparken pasaportuna el konulduğunu ve yurtdışına çıkışının engellendiğini kaydeden Dr. Şevkin, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) soru önergesi sundu.
Adana Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi, Türk Nöroşirürji Derneği Sekreteri, Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği Eğitim Sorumlusu Dr. Ali İhsan Ökten’in yurtdışına çıkış yasağını havaalanında öğrenmesinin de vahim bir durum teşkil ettiğine işaret eden Dr. Şevkin, Oktay’a Cumhurbaşkanı’nın sözlerini hatırlattı. 
“CUMHURBAŞKANININ SÖZLERİYLE TEZAT BİR DURUM”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 22 Eylül 2018’de “Bilim insanlarımızın yurda dönüş seferberliğini başlatıyor ve uluslararası lider araştırmacılar programı hazırlıyoruz. Buradan dünyanın her yerindeki bilim insanlarımızı, ülkemizde başlattığımız bilim ve teknoloji atılımımıza katılmaya davet ediyorum” sözlerinin Dr. Ali İhsan Ökten gibi diğer bilim insanlarının maruz bırakıldığı uygulamayla tamamen tezat bir durum oluşturduğunu kaydeden Dr. Şevkin, şu sorulara yanıt aradı:

“1-Adana Şehir Hastanesi’nde Beyin Cerrahi Kliniğinin Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Ali İhsan Ökten’in bilimsel bir toplantı için yurtdışına çıkışının engellenmesinin gerekçeleri nelerdir?
2-Her gün sabah Adana’daki işyerinde saat 07.00 bulunan ve saat 18.00’e kadar asistanlarına eğitim veren ve hastalarıyla ilgilenen Dr. Ali İhsan Ökten, Adana’da kültür ve sanat dünyasına sunduğu katkılarla da bilinen bir şahsiyettir. Sayın Ökten’in durumu ortadayken yurtdışına çıkış yasağı olduğu kendisine daha önce neden tebliğ edilmemiştir?
3-Bir yandan sayın Cumhurbaşkanı tarafından bilim insanlarına yurda dönüş çağrısı yapılırken diğer yandan bilim insanlarımızın dünyadaki önemli gelişmeleri ülke insanımız için kullanma girişimine set çekilmesi nasıl izah edilecektir?
4-Türkiye’de yurtdışına çıkış yasağı bulunan doktor, akademisyen, bilim insanı, öğretim üyesi sayısı kaçtır? Hangi gerekçelerle yurtdışına çıkış yasakları bulunmaktadır?
5-Adana Şehir Hastanesi’nde görevli Dr. Ali İhsan Ökten gibi yurtdışına çıkış yasağı bulunan ancak kendilerinin haberi olmayan başka bilim insanları da mevcut mudur? 
6-Hem ülkemiz hem de bilim insanları açısından üzücü bir mağduriyet doğuran bu tür haksızlıkların ortadan kaldırılması için bir girişiminiz olacak mıdır?”