Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, kurtuluş ve kuruluşun partisi CHP’nin 95. kuruluş yıldönümünü onurla kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Benim iki büyük eserim var. Biri Cumhuriyet, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” sözünün büyük bir anlam içerdiğini dile getiren Dr. Şevkin, 9 Eylül 1923 yılında kurulan CHP’nin o tarihten bu yana dış güçlere boyun eğmeyenlerin, kula kulluk etmeyenlerin partisi olduğuna/olmaya devam edeceğine işaret etti.

“GURURLU VE ONURLUYUZ”
CHP’nin toplumsal kaygıları güderek hareket ettiğini ve herkes için var olduğunu dile getiren Dr. Şevkin, “Atatürk’ün önderliğinde kurulan ve yine Atatürk öncülüğünde meclisteki parti olarak Cumhuriyet’i kuran CHP’nin gururlu ve onurlu evlatları olarak tüm vatandaşlarımızı partimiz etrafında birleşmeye davet ediyorum” diye konuştu.

“YURTTA BARIŞ, DÜNYADA BARIŞ”
Toplumun tüm renklerini bünyesinde barındıran, tüm kesimlere hitap eden, çağdaşlığı, bilimselliği, kardeşliği, bağımsızlığı ve özgürlüğü esas alarak bugünlere taşınan CHP’nin ülkenin bütünlüğünden taviz vermediğini ifade eden Dr. Şevkin, “Mustafa Kemal’in ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarıyla hareket ediyoruz” dedi.

“MÜCADELEMİZDEN TAVİZ VERMEYECEĞİZ”
Cumhuriyetin tüm kazanımlarının birer birer elden çıkarıldığı Türkiye’de yargı bağımsızlığı ve hukukun üstünlüğünün de tartışılır hale getirildiğini vurgulayan Dr. Şevkin, çok sesliliği savunan CHP’nin toplum üzerindeki baskı ve sindirme politikalarının karşısında duran, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletini savunan bir yapıyla çocukların çağdaş geleceğinin ipotek altına alınmasına karşı mücadelesinden taviz vermeyeceğini dile getirdi.

“CHP, HERKES İÇİN VAR”
CHP kadrolarında geçmişten bu yana umutsuzluğa asla yer olmadığını kaydeden Dr. Şevkin, CHP’nin Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşılmasında inandığı yolda hiç durmadan yürüyeceğini, CHP’nin neferleri olarak halkın sorunlarına eğilmek ve çözümü için çaba sarfetmeye özen göstereceklerini söyledi.
Dr. Şevkin, “CHP’nin 95. Kuruluş yılı ulusumuza kutlu olsun. CHP varsa herkes için var. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın CHP” şeklinde konuştu.

--