Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, CHP iktidarında rekabet gücünü arttırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, bölgesel kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünü açacaklarını vurguladı. Seçim çalışmalarını canla başla sürdüren Dr. Şevkin, bu kapsamda Yüreğir ilçesindeki Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde esnaf ve sanatkarlarla görüştü, Haydaroğlu ve Seyhan mahallelerinde muhtarlar ve hemşehrileriyle buluştu.
ÇOCUK İŞÇİLERLE GÖRÜŞTÜ
Karşıyaka Sanayi Sitesi’nde küçük ve orta boy sanayici ve iş insanlarıyla, işçilerle ve esnafla sohbet eden Dr. Şevkin, çocuk işçileri de unutmadı. Çocuk işçiliğinin Türkiye’nin kanayan bir yarası olduğunu ifade eden Dr. Şevkin, “25 Haziran’dan itibaren esnaf, sanayici ve iş dünyası rahat bir nefes alacak. Adana, teşvik kenti olacak. Yoksulluğu bitireceğiz, dolayısıyla çocuklarımız işyerlerinde değil, okullarında olacak” dedi.
KAYITDIŞI İLE MÜCADELE SÖZÜ
CHP iktidarında rekabet gücünü artırmak isteyen esnaf ve sanatkarların, bölgesel kooperatifler yoluyla bir araya gelmelerinin önünün açılacağını dile getiren Dr. Şevkin, “Kooperatiflerin yasal ve teknik altyapısını, üretimi ve yeni işletme ekosistemini destekleyecek şekilde düzenleyeceğiz. Kayıt dışı çalışmayla mücadele edeceğiz. Etkin bir iş yeri denetim sistemi kuracak ve kayıt dışı işçi çalıştıranlara ağır yaptırımlar getireceğiz. Ucuz iş gücü olarak görülen yabancı ve göçmen işçilerin kayıt dışı çalıştırılmasına karşı mücadele edeceğiz” diye konuştu.


STAJYER VE ÇIRAKLARIN ÖZLÜK HAKLARI…
Çocuk işçiliğine son vereceklerini ifade eden Dr. Şevkin, “Mesleki eğitimdeki stajyer ve çırakların özlük hakları konusundaki mağduriyetlerini gidereceğiz. Uzun vadeli sigorta kollarında, çıraklık veya staj başlangıç tarihini sigorta başlangıç tarihi olarak esas alacağız” şeklinde konuştu.
MAHALLE MUHTARLARIYLA GÖRÜŞTÜ
Çalışmalarında Yüreğir İlçe, Kadın ve gençlik kollarıyla birlikte hareket eden Dr. Şevkin, seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren tüm CHP örgütlerine teşekkür etti. Yüreğir’de kurulu Seyhan Mahallesi Muhtarı Ersen Bahçeci ve mahalle halkının yanı sıra Haydaroğlu Mahalle Muhtarı Necati Gündoğdu ve mahalle sakinleri tarafından sevgi gösterileriyle karşılanan Dr. Şevkin, kadınların emek mücadelesinin de karşılıksız kalmayacağını vurguladı.
“KADINLARIMIZI YÜCELTECEĞİZ”
Kadının; tarlada, evde, lokantada, markette, pazarda, manavda, eczanede, sağlık ocaklarında ailesine ve topluma büyük hizmetler sunduğunu yerinde gören Dr. Şevkin, “Hayatın her alanında etkin bir rol üstlenen kadınlarımızı yücelteceğiz” dedi.