Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana’da ayak basmadık yer bırakmıyor. Adana merkezinin yanı sıra ilçelerde de yoğun bir çalışma temposuna giren Dr. Şevkin, Ceyhan’da aynı gün 10 köyde hemşehrileriyle buluştu.
Sabahın erken saatlerinde CHP Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partilileriyle ilçe binasında buluşan Dr. Şevkin, CHP Milletvekili adayları Dr. Osman Berke Duvan ve Prof. Dr. Onur Akpınar’la birlikte yola koyuldu.
10 KÖYDE ŞEVKİN…
Türkiye’nin 24 Haziran’dan itibaren geleceğe güvenle bakacağını belirten, Ceyhan’da kağıt üzerinde mahalleye dönüştürülen ancak mahalle hizmetinden yoksun bir hayat sürmeye mahkum edilen köyleri gezen Dr. Şevkin, köylüyle, üreticiyle gün boyu samimi bir atmosferde CHP’nin programını, özgürlüğü ve çağdaşlığı konuştu. Sırasıyla Mercin, Hamitbeybucağı, Hamitbey, Adapınar, Ekinyazı, Elmagölü, Dikilitaş, Cihanbekirli, Irmaklı ve Cebre’de köylü, üretici ve vatandaşlarla bir araya gelen Dr. Şevkin, “Hak, hukuk, adalet için yollardayız” dedi.
FIRSAT EŞİTLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce gibi milletvekili adaylarının da çiftçi ve köylüyle el ele vererek çağdaş bir Türkiye oluşturacağını ifade eden Dr. Şevkin, “Laiklik için, eğitim ve sağlıkta fırsat eşitliği için, Atatürk’ün dediği gibi köylünün milletin efendisi olduğunu kanıtlamak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.


“EL ELE VERECEĞİZ”
Ceyhan İlçe Başkanı Kadir Aydar, milletvekilleri ve parti örgütlerinin sadece seçim döneminde değil her an vatandaşın yanında olduğunun gururuyla Türkiye’nin geleceği için CHP’ye ve Muharrem İnce’ye destek isteyen Dr. Şevkin, “Çiftçimizle, köylümüzle, milletimizle kazanacağız” dedi.
“HİZMETTEN ESER YOK”
Hemşehrilerine, hükümetin tarım politikasının iflasını ve Türkiye’yi derinden etkileyen ekonomik açmazları anlatan Dr. Şevkin, “Hayat pahalılığı, zamlar köylüyü köyünden, toprağından uzaklaştırıyor. Vatandaş ‘Artık Yeter’ diyor. Mahalle statüsü verilen köylerde görüyoruz ki hizmetten eser yok. Biz, hizmet için geliyoruz” ifadelerini kullandı.


“ÇOCUKLAR, YATAĞA AÇ GİRMESİN”
Türkiye’de 16 milyon 300 bin yoksul insan olduğuna işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi: “Makarnayla, kömürle milletimizi kimse rencide edemeyecek. CHP iktidarında ev kadınlarının hesabına aylık bin lira ödeme yapılacak. Herkes bu topraklarda huzurlu ve kimsenin inisiyatifine bırakılmadan yaşayacak. Köylü, çiftçi olmak onurdur. Milletimizi tarım topraklarından, sudan uzaklaştıranlara artık dur demeliyiz. Mazotu fahiş fiyata satanlara artık tamam diyelim. Emeklilere 2 maaş ikramiye için, mazotu 3 liraya alabilmek için, hiç bir çocuğun yatağa aç girmemesi için hep birlikte mücadele edelim ve ülkemizi huzura kavuşturalım. Artık ithal eden değil ihraç eden bir ülke olmak zorundayız.”