Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin, çiftçinin, esnafın, vatandaşın büyük ekonomik sorunlarla karşı karşıya olmasına rağmen hükümetin gündeminde ekonominin yer olmadığına dikkat çekti. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin ardından Adana kent merkezi ve ilçelerde hemşehrileriyle buluşmalarını sürdüren CHP’li Dr. Şevkin, bu kapsamda Karaisalı ilçesinin yanı sıra Çukurova ilçesine bağlı Salbaş Mahallesi’nde çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Tüm Türkiye’de ve Adana’da olduğu gibi Karaisalı ilçesinde de ekonomik zorluklar ve yoğun yaşanan işsizlik nedeniyle daha çok kahvehanelerde vakit geçirmek zorunda kalan hemşehrileriyle dertleşen Dr. Şevkin, “Karaisalı’da dünyanın en leziz biberi üretilir ve Türkiye sofralarını salça olarak süsler. Yatırımcılara çağrımız olsun. Şirin ilçemizde salça fabrikası yok. Kurulacak fabrika hem yatırımcı hem de bölge halkı için büyük bir kazanım olacaktır” dedi.


DÜNYACA ÜNLÜ BİBERİ VAR, SALÇA FABRİKASI YOK!

Karaisalı’da biber, salça, nar ekşisi satış noktaları kurulmasını isteyen vatandaşın haklı talebinin yetkililerce duyulmasını isteyen Dr. Şevkin, tarihi ve doğal güzelliklere sahip ilçede bu özelliklerin ön plana çıkarılması ve turizme odaklanılması gerektiğini ifade etti. Türkiye’de işsizliğin olabildiğince arttığını, resmi rakamların 5 milyona dayandığını ancak kayıt dışı ile birlikte 8.5 milyon insanın işsizlik yaşadığını anımsatan Dr. Şevkin, “Hükümet, daha çok cezaevi yapmakla övünüyor. Biz, hapishanelerle değil, fabrikalarla, üretimle, istihdamla övünmek istiyoruz” dedi.

TARIM DESTEĞİNDE, KANUNLARA UYULMUYOR!

Karaisalı İlçe Başkanı Mustafa Eren, ilçe kadın ve gençlik kolları başkanları, yönetim kurulu ve partilileriyle gündemdeki konuları irdeleyen, sorunları ve çözüm yollarını değerlendiren Dr. Şevkin, ilçe merkezindeki esnafları da tek tek ziyaret etti.

Türkiye’de tarım ve hayvancılığın yanlış politikalar nedeniyle bitirildiğine işaret eden Dr. Şevkin, Tarım Kanunu’nun 21. Maddesine göre çiftçilere milli gelirin yüzde 1’i oranında tarımsal destek verilmesi gerektiğini ancak milli geliri 784 milyar dolar olan Türkiye’de çiftçilerin 7.8 milyar dolarlık destek alamadığını dile getirdi.

Türkiye’de tarımın, hayvancılık bitme aşamasına geldiğini ifade eden Dr. Şevkin, “İnsanlarımız artık karnını doyurmakta zorlanıyor. Üretim ve istihdam alanları oluşturmak, işsizliği yenmek merkezi yönetim politikasıyla olur. Eğitimde yeni ve çağdaş atılımları hayata geçirmekle olur. Dilimizin döndüğünce taşımalı eğitim sisteminin yanlışlığına dikkat çekiyoruz. Her gezdiğimiz noktada velilerimiz çocuklarına yapılan eziyete karşı çıkıyor. Tüm köy okulları onarılmalı, öğretmen atanmalı ve eğitim-öğretim hizmetine açılmalıdır. Yerinde eğitime odaklanılmalıdır” diye konuştu.

SALBAŞLI, TMO’YU GERİ İSTİYOR!

Uzun uzun konuştuğu esnafın hayat pahalılığı ve vergi yükünden kaynaklı büyük sorunu olduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, Karaisalı ilçesinin ardından Salbaş’a geçti. Çukurova ilçesi Salbaş Mahallesi’ndeki Cumhuriyet Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Dr. Şevkin, Salbaş’taki Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) kapatılmasının çiftçinin sorunlarını katladığını söyledi.

Hükümetin fabrikaları kapatıp alışveriş merkezleri furyası başlattığını ancak bu merkezlerin de ekonomik krize boyun eğdiğini ifade eden Dr. Şevkin, “Hep birlikte daha güzel bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

ANTİDEMOKRATİK UYGULAMA!

Diyarbakır, Van ve Mardin belediye başkanlıklarına kayyum atanmasıyla ilgili görüşleri de sorulan Dr. Şevkin, “31 Mart 2019’da milli iradenin tecelli etmesi için seçimler gerçekleşti. Tüm adaylar gibi Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir Belediye Başkanları da YSK’nın onayladığı adaylar arasında yer aldı. Seçimden 4 ay sonra seçilmiş 3 belediye başkanının görevlerinden alınması milletin iradesini yok saymaktır. Tam anlamıyla antidemokratik bir uygulamadır” diye konuştu.