Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili adayı Jeoloji Yüksek Mühendisi, Dr. Müzeyyen Şevkin, işsizlik rakamlarının Türkiye ortalamasının üstünde seyrettiği Adana'nın AKP iktidarında büyük sorun yaşadığını söyledi.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP’li adaylarla birlikte Adana kent merkezi ve ilçelerini karış karış gezen Dr. Şevkin, CHP’nin Türkiye’nin önünü açacak projelerini halka anlatıyor. 2010 yılı işsizlik rakamlarına göre yüzde 26.5 işsizlik oranı ile işsizliğin en fazla yaşandığı kentin Adana olduğuna dikkat çeken Şevkin, AKP'nin kamu ve özel sektör yatırımlarında Adana'ya üvey evlat muamelesi gösterdiğini vurguladı.

Ülkemiz işsizlik ortalamasının yüzde 10.6 olmasına rağmen Adana'daki işsizliğin bu oranın iki katından fazla olduğunu söyleyen Şevkin, bu sonucun Adana'ya şaşı bakıldığının açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Adana'nın tüm dünyada turizm, sağlık, sanayi ve tarım iş kolunda yatırım yapılabilecek iller arasında gösterilmesine karşın Türkiye'nin en fazla işsizi bünyesinde barındırmasının manidar karşılanması gerektiğini belirten Şevkin, şunları söyledi:

"AKP iktidarı geçen 9 yıllık süreçte kentimizin sorunlarını görmezden gelmiştir. İlimizde binlerce insana iş ve aş imkanı sağlayan fabrikalar bu dönemde birer birer kapanmıştır. Yüksek girdiler, plansız ekim, sağlıklı bir pazar yaratılamaması, çifçinin aracı ve tefecinin eline düşmesi gibi nedenlerle tarım bitme noktasına gelmiştir. Hayvancılık yok edilerek dışarıdan canlı hayvan ithali yoluna gidilmiştir. Bütün bu olumsuz koşullar Adana’da işsizliği körüklemiştir.

 Adana birikimi ve fiziki koşullarıyla tüm alanlarda önemli bir potansiyele sahiptir. AKP iktidarı Adana'nın bu potansiyelini harekete geçirmek yerine mevcut değerlerini de yok etmiştir. CHP iktidarında işsizliğin azalmasına yönelik önemli projeler hayata geçirilecektir. Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun da işaret ettiği gibi Adana, bölgesel kalkınma modelinde itici bir güç olacaktır.”

Dr. Şevkin, CHP iktidarında Adana'nın potansiyelinin en etkin şekilde değerlendirileceğini sözlerine ekledi.