Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi’ndeki tren kazasında hayatını kaybeden 24 yurttaşa Allah’tan rahmet, yaralı 318 vatandaşa da acil şifalar diledi. Uzunköprü-Halkalı seferini yapan, içinde 362 yolcu ve 6 personel bulunan yolcu treninin devrilmesi sonucu meydana gelen ölüm ve yaralanmaların Türkiye’yi yasa boğduğunu dile getiren Dr. Şevkin, olayın çok yönlü araştırılması gerektiğini vurguladı.

“MÜHENDİSLİK ÖNLEMLERİ ALINMALI”
Türkiye’de son yıllarda insana yatırım yerine insanlığın ranta ve kâr hırsına yenik düştüğünü dile getiren Dr. Şevkin, CHP’nin geçtiğimiz yıl Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında sunduğu soru ve araştırma önergelerinin dikkate alınmadığını hatırlattı. Türkiye’deki tüm demiryollarının baştan aşağı gözden geçirilmesinin önemine işaret eden Dr. Şevkin, yeterli incelemeler ve yol kontrolleri yapılmadan gerçekleşen seferlerin artık son bulmasını istedi. Dr. Şevkin, yağmur, sel, deprem ve heyelan gibi doğal olayların faciaya dönüşmemesi için mühendislik önlemlerinin alınmasının önemine dikkat çekti.

 “İNSAN HAYATI HİÇE SAYILAMAZ”
Rayların daha ucuza mal edilmek istenmesi nedeniyle daha çok ucuz malzeme ve taşeron işçiliğe başvurulduğunu ifade eden Dr. Şevkin, “Emek, işgücü ve malzemeden feragat edenler, yandaşa rant sağlama ve kâr hırsı gütme sevdasında olanlar bu olayın sorumlularıdır. İnsana ve insanlığa yatırım yerine örtbas etme, yayın yasağı getirme, insan hayatını hiçe sayma anlayışı derhal sona ermelidir” diye konuştu.

“TBMM’DE ÇABA SARFEDECEĞİZ”
Hayatını kaybeden vatandaşlara bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Dr. Şevkin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çatısı altında yurttaşların daha rahat ve güvenli bir hayat sürmesi adına ellerinden gelen tüm çabayı sarfedeceklerini sözlerine ekledi.