Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili adayı Dr. Müzeyyen Şevkin, kritik bir süreçten geçen Türkiye'nin düzlüğe çıkabilmesi için tüm kesimleri CHP'ye oy vermeye çağırdı. CHP'nin 12 Haziran'da iktidar olmak için büyük bir yürüyüş başlattığını vurgulayan Şevkin, milletvekili aday sıralamasını önemsemeden partisi için var gücüyle çalıştığını vurguladı.

Adana'nın Ceyhan ve Seyhan nehrinin beslediği çok önemli bir deltada bulunduğuna dikkat çeken Dr. Şevkin, kentimizin tüm potansiyeline rağmen yanlış yönetilmesi nedeniyle bugün çarpık kentleşmede başı çeken iller arasında yer aldığını söyledi. Sosyolojik ve istihdam alanında altyapısı hazırlanmadan yaşanan göç nedeniyle Adana'nın büyük sorunlarla karşı karşıya kaldığını dile getiren Şevkin, kentin adliye koridorlarıyla anılır olduğunu belirtti.

Sorunların kaynağında sadece göç edenleri görmenin yanlışlığına işaret eden Dr. Şevkin, şunları söyledi:

"Suç göç edenlerin değil elbette. Kentimize gelen insanların istihdam sorunları, sosyolojik altyapı ve barınma ihtiyaçları hazır olsaydı sonuç bu denli kötü olmazdı. Önceleri tarımdaki sirkülasyon nedeniyle zenginlik ve ihtiyaç olarak görülen göçün ekonomiye entegrasyonunun sağlanamaması nedeniyle işsizlik ve buna bağlı olarak suç oranları arttı. Tarımda özellikle beyaz altın diye tabir ettiğimiz pamuk ekim alanlarının neredeyse yok denecek kadar azaltılması tarım ve buna bağlı olarak özellikle tekstil gibi yan sanayimizin gerilemesine neden oldu. Adana'da yaşanan sorunların aslında tüm Türkiye'de yaşanan bir gerçeklik olduğu açıktır."

Eğitim sistemindeki yanlışlıklara da değinen Dr. Şevkin, "Mevcut eğitim sistemi geleceğimiz olan çocuklarımızı büyük sıkıntıya sokmaktadır. Çocuklarımız ezbere dayalı bir eğitim sisteminden geçtiği için sorgulamadan uzak, bildiğini aktaramayan, bireyler veya robotlar konumuna geldi" diye konuştu.

Şevkin, CHP iktidarında sunulan 41 adet çözüm önerisiyle istihdam, üretim, eğitim, sağlık, askerlik, tarım ve daha birçok konuda halkın her katmanının sorununa değinilerek önemli ve uzun sürece yayılan çözümler getirileceğini sözlerine ekledi.