Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı, Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Müzeyyen Şevkin, Adana tarımının bitirildiğine dikkati çekti.
CHP Seyhan İlçe Başkanlığı’nın Tellidere Mahallesi’nde akşam saatlerinde düzenlediği açık hava toplantısında konuşan Dr. Şevkin, “13 yıllık iktidar tarımı Adana’da adeta yok etti. Çiftçi, köylü perişan hale düşürüldü. Tarıma dayalı sanayiden eser kalmadı. Fabrikalar bir bir kapandı” diye konuştu.
CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş, Aydın Uslupehlivan, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan İlçe Başkanı Abeydullah Kolcu, Milletvekili Adayları Burhanettin Bulut, Kemal Derin ve İbrahim Demir’in katıldığı toplantıda fabrikaları kapanan, tarımı bitirilen, işsizlikte birinci sıraya yükselmiş bir kentin evlatları olarak bu duruma sessiz kalınamayacağını vurguladı.

“HALK İKTİDAR OLACAK”
Olumsuzlukların kader olarak görülemeyeceğini, iktidara 1 Kasım’da gerekli cevabın verilmesi gerektiğini dile getiren Şevkin, tüm vatandaşları CHP’ye çağırdı.
İktidarın tek alternatifinin CHP olduğunu vurgulayan Dr. Şevkin, “Kötü ve rantçı düzeni değiştirmek bizim elimizde. Mücadele edeceğiz ve halkımızla birlikte iktidar olacağız” dedi.
Çukurova’nın dünyanın en önemli 3 ovasından biri olmasına rağmen kaynaklarının kurutulmaya yüz tuttuğunu, birinci sınıf tarım arazilerine sahip çıkılmadığını ve çiftçinin bıktırıldığını ifade eden Dr. Şevkin, “1 Kasım seçimlerinde ‘Önce insan’, ‘Önce Türkiye’ diyeceğiz. Halkın iktidarını kuracağız” diye konuştu.