i.

 

SEYHANLIYA REVA MI?

Özellikle güney mahallelerinin halinin içler acısı olduğunu söyleyen Çalışkanyürek, “Her yağmurda evler, işyerleri sular altında kalıyor. Yağmur suyu ve kanalizasyon altyapısı ayrılmadığı için ev ve işyerleri aslında su değil, lağım atığı baskınına uğruyor. Bunca rezalet Seyhanlıya reva mı?” diye konuştu.

 

FİLİSTİN’İ ARATMIYOR

Seyhan’ın yazın sinekten, tozdan, pislikten, kışın çamurdan geçilmez hale geldiğini ifade eden Çalışkanyürek, “Bazı mahallelere yüksekten bir bakın; Filistin’i aratmıyor. Bu görüntüler Seyhan’a yakışmıyor. Peki belediye ne yapıyor? Hangi hizmeti yaptılar da borçsuz devralınan Seyhan Belediyesi’nin şimdi trilyonluk borcu var” dedi.    

 

SEYHAN’IN YÜZDE 60’I İMARSIZ

Küçüksaat'ten ileri gitmeyen bir yerel yönetim anlayışının hakim olduğunu kaydeden Orhan Çalışkanyürek, “Seyhan’ın büyük bölümü hizmetten yoksun bırakıldı. Seyhan’ın hala yüzde 60’ı imarsız. Seyhan, kendi kaderine terkedilmiş, Bu güzel ilçeyi her geçen gün biraz daha çirkinleştirdiler. Halkımız, bu çirkinliğe karşı kayıtsız kalmayacaktır ve mutlaka sandıkta hesap soracaktır” diye konuştu.

Seyhan’daki kentsel dönüşümün de doğru yapılmadığını söyleyen Çalışkanyürek, “Rantsal dönüşüme çevirdikleri, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü diye yalan söyledikleri sözde kentsel dönüşüm tam bir fiyaskodur. İnsanların evi yıkıldı, söz verilen tarihte evleri teslim edilmedi. Üstelik maliyet farkları da çıkarılarak halktan ek bir talepte bulunulmuştur.

Sayın Azim Öztürk belki bilmez ama ben kendisine hatırlatayım. Türkiye’nin şu ana kadar ki en büyük Kentsel Dönüşümünü; hiçbir insanı mağdur etmeden ve 50 bin  konutla  Ankara’da  gerçekleştirildi. Sayın Murat Karayalçın, yepyeni bir kent inşa etti” dedi.

 

SEYHAN’I KAYBETMEK BÜYÜKŞEHİRİ DE KAYBETMEKTİR

Adana’nın hayatın her alanında geriye gittiğini ifade eden Çalışkanyürek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yerel seçimler önemlidir. Partimizin geleceği açısından da yerel seçimler çok önemlidir. Seyhan ilçemiz de burada kilit rol oynayacaktır. Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması için Seyhan olmazsa olmazdır. Yaklaşık 750 bin kişi yaşıyor Seyhan’da. Türkiye’nin pek çok ilinden büyük bir ilçe. Artık bu ilçenin ve Adana mızın şeffaf,dürüst,halkçı ve katılımcı sosyal belediyecilikle yöneltilmesinin zamanı gelmiştir.

İşsizliğin ve yoksulluğun kenti Adana’nın merkez ilçesi Seyhan’ı kaybetmek demek Büyükşehir Belediyesi’ni de kaybetmek demektir.

CHP’nin artık kaybetmek gibi bir lüksü olamaz, olmamalıdır.

Bu nedenle dürüst, adı kirlenmemiş, vizyonu olan, yüzü eski olmayan, halkın her kesimini kucaklayacak, projeleriyle Seyhan’ı ayağa kaldıracak bir adayla seçimlere girilmelidir.

Seyhan’ın geleceği demek Adana’nın geleceği demektir.

Adana’nın yarınları için,  Büyükşehir Belediyesini almak için, bu kenti zaferle taçlandırmak için önce Seyhan’ı almamız gerekiyor. Bu nedenle temiz, bilgili, birikimli, cesur ve genç isimlerle yola çıkılmalıdır. “