Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Seyhan Belediye Başkan Adayı Akif Kemal Akay, Pazar günü yapılacak yerel seçimler öncesinde alan çalışmalarındaki temposunu yükseltti. Sivil toplum kuruluşlarını ziyaret edip belediye başkanlığı döneminde yaşama geçireceği projelerini anlatan Akay, mitinge dönen mahalle toplantılarıyla ve esnaf ziyaretleriyle de Seyhanlılarla kucaklaşmaya devam ediyor.

“AKİF BABA GELMİŞ, HOŞ GELMİŞ” SLOGANLARIYLA KARŞILANDI

Seyhan Kadın Kolları Başkanı Dilek Özcan ve belediye meclis üyesi adaylarıyla birlikte Gürselpaşa Mahallesi Şehit Şahin Polat Aydın Kapalı semt pazarında esnaf ve vatandaşla buluşan CHP’li Akay, esnaf tarafından “Akif Baba gelmiş, hoş gelmiş” sloganlarıyla karşılandı.

TEZGAH BAŞINA GEÇİP PAZARCILIK YAPTI

Esnafın sorunlarını ve taleplerini dinleyip, tezgah başına geçen Akay, pazarcılık yapıp, yurttaşlara sebze ve meyve sattı.  Kapalı semt pazarlarının sayısını artıracaklarını dile getiren CHP’li Akay,

“Kapalı semt pazarlarının çok amaçlı olarak kullanılabilmesini sağlayacağız. Pazar kurulmadığı günlerde gençlerin spor yapabileceği, mahallelilerin de etkinliklerini gerçekleştirebileceği bir alan haline getireceğiz” dedi.

“SEYHAN ÇÖPÜNDEN DE PARA KAZANACAK”

Semt pazarlarındaki ortaya çıkan atıkların değerlendirilmesine yönelik de projeler ürettiklerini kaydeden Akay, “Sadece semt pazarlarındaki atıkları değil, lastikten kâğıda, atık yağdan cama tüm atıkları ayrıştırıp çevreye zarar vermeden ekonomiye kazandıracağız. Bunun için özel olarak geliştirilecek dönüşüm sistemleri ile Seyhan çöpünden de para kazanacak” diye konuştu

“AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN BİR ANLAYIŞLA HİZMET EDECEĞİZ”

Belediye Başkanlığı döneminde açıklığı, şeffaflığı çoğulcu ve katılımcı demokrasi ilkelerini esas alan bir yönetim anlayışı izleyeceklerini aktaran Akay, şöyle devam etti:

“Ayrıştıran değil birleştiren bir anlayışla farklı etnik kökene, kültürel yapıya, dini inanca, ekonomik duruma ve cinsiyete sahip insanların bir arada mutlu ve onurlu bir şekilde yaşamasını sağlayacağız. Sivil toplum örgütlerinin, akademik çevrelerin, sendikaların, iş çevrelerinin, mahalle temsilcilerinin, kadınların, gençlerin, çocukların, yaşlıların, emeklilerin, engellilerin de temsil edildiği demokratik bir yapılanmayı uygulamakta kararlıyız” diye konuştu.